Maak kennis met de mensen van Bangma Verpakking: Lunar van Rossen!


Wat doe je bij Bangma Verpakking?

“Ik geef mede leiding aan de afdeling productie. Concreet betekent dit dat ik samen met mijn team ervoor zorg dat de sheetplant en het opzetstation zo optimaal mogelijk blijven draaien.”

Wat deed je hiervoor?

“Toen ik het afgelopen jaar aan het reizen was in Australië, brak de coronacrisis los. Terug in Nederland pakte ik mijn oude motorfietshandel op. Ik heb een achtergrond in de autotechniek, maar nog liever wilde ik aan de slag voor een werkgever. Via via kwam ik bij Bangma Verpakking terecht. Ik had nog geen ervaring met het produceren van verpakkingen, maar kan mijn technische hart uitstekend ophalen bij Bangma productie!”

Wat maakt je werk leuk?

“Door deze baan kan ik me op het gebied van techniek en leidinggeven ontwikkelen. Er is geen opleiding voor het werk dat we doen. Ik noem het zelf: ‘oude techniek’, dus echt draaien aan schroeven en boutjes. Hierdoor is het draaiend houden van de verschillende machines in technisch opzicht een ware uitdaging. Als er iets vastloopt, moet je gestructureerd uitzoeken wat er aan de hand is. Ook het instellen van de machine voor een nieuwe doos of plano is elke keer weer anders.”

“Het leidinggevende deel van mijn functie, het aansturen van de groep Wajongeren, is nieuw voor mij en vind ik ook enorm interessant. Ik ben zelf geïnteresseerd in psychologie en hou van gesprekken en het onderzoeken van ieders unieke kwaliteiten. De jongens in mijn team zijn verantwoordelijk voor het laten draaien van de productie. Concreet betekent dit het aanleveren van de plano’s bij de machine, lijm aanvullen, de machines schoonhouden en het verhelpen van kleine storingen. Eigenlijk kan ik niks anders zeggen, dan dat ik onder de indruk ben van de werkmentaliteit van het team. Van het opstapelen van de dozen op een pallet tot het bedienen van de machines: er wordt hard gewerkt en weinig geklaagd.”