Maak kennis met de mensen van Bangma Verpakking:


Sander en Sander!

Ze houden bij Bangma Verpakking elke dag de logistieke processen en het magazijn draaiende. In dit nieuwste blog vertellen ze ons over hun dagelijkse werkzaamheden en horen we meer over een nieuwe ontwikkeling die eraan komt!

Wat doen jullie bij Bangma Verpakking?

Sander van de Wiel: “Ik doe de planning van het transport.” Sander IJzerman: “En ik ben verantwoordelijk voor alles wat het warehouse in- en uitgaat. Maar als dat nodig is, kunnen we het werk van elkaar overnemen.”

Hoe zien je dagen eruit?

Sander van de Wiel: “Ik werk hier nu negen jaar en kan inmiddels wel zeggen dat geen dag hetzelfde is geweest. Hoewel je natuurlijk altijd verantwoordelijk bent voor de planning, is het altijd weer een nieuwe puzzel die je moet maken en zijn er telkens nieuwe ontwikkelingen. Zo hebben we vanwege de drukte extra ruimte moeten huren om alle goederen op te kunnen slaan. Hier moet je dan toch weer van alles voor regelen. Ook heb ik natuurlijk veel contact met de zes chauffeurs. We beschikken over zes eigen auto’s.”

“Afwisselend is het zeker, dus daar sluit ik mij bij aan.”, zegt Sander IJzerman. “Zo waren we een aantal jaar geleden beiden betrokken bij de verhuizing en inrichting van het magazijn in ons nieuwe pand. Je begint dan aan iets wat je nog niet eerder hebt gedaan. Dat is uitdagend. Ook in mijn rol is geen dag hetzelfde en leer ik continu bij. Ik hou mij bezig met planning, inventarisatie, intern transportmateriaal (er zijn drie nieuwe heftrucks onderweg) en het aansturen van een team van vier man in het magazijn. Ook het up-to-date houden van de voorraad valt onder mijn verantwoordelijkheid. Ik zoek telkens naar verbeteringen. Zo hebben we de veiligheid binnen het magazijn verbeterd door looppaden aan te leggen.”

Staan er nog nieuwe ontwikkelingen in de planning?

Sander IJzerman: “We zijn druk bezig met de overstap naar het nieuwe WMS-systeem. Rein Brands is voor dit project onze projectmanager. Hij zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is en brengt de juiste mensen samen. Het WMS is een tool waarmee alle processen aan elkaar worden gekoppeld, waardoor de efficiëntie van het magazijn wordt verhoogd. Hierbij kun je denken aan het beter beheren van de goederenstroom en het verder optimaliseren van de indeling.”