Maak kennis met de accountmanagers van Bangma Verpakking


Achter het ontwikkelen van een goede verpakking, zit vaak een heel proces. De komende weken vertellen de accountmanagers van Bangma Verpakking ons over trends en ontwikkelingen binnen hun segment. Ook nemen ze ons mee in hun werkwijze en leggen ze uit hoe ze klanten voorzien van de beste verpakkingsoplossingen. Deze week: Stephan Olsthoorn, accountmanager AGF. 

Trend: standaardiseren

Binnen het AGF-segment wordt er meer en meer gewerkt met gestandaardiseerde trays. Een gestandaardiseerde tray levert de teler en retailer voordelen op. Als accountmanager AGF deel ik graag mijn kennis over veelgebruikte normen, maar denk ik ook mee over slimme oplossingen als klanten van standaarden willen afwijken.

Een norm die belangrijk is binnen mijn segment, is de Europese Common Footprint Quality (CFQ). CFQ-trays zijn stapelbaar en bieden de bescherming die kwetsbare groenten en fruit nodig hebben. Hierdoor weten telers en detailhandelaars zeker dat hun verse producten in de allerbeste staat in de winkel aankomen.

De CFQ-norm is een doorontwikkeling van de Common Footprint (CF) van FEFCO. Deze norm harmoniseert binnen Europa het ontwerp voor tabbladen en neuzen van golfkartonnen trays. Door de CF-norm zijn trays efficiënter te vervoeren. Zo wordt er rekening gehouden met palletbelading en de maximale stapelhoogte in de vrachtwagen.

Trend: conische schalen

Natuurlijk zien we binnen het segment AGF-verpakkingen ook de vraag naar duurzame verpakkingen toenemen. Hier kun je op verschillende manieren op inspelen. Zo kun je conische schalen ontwikkelen voor verse producten. Deze bestaan uit minder materiaal. Ook kun je onderzoeken of het mogelijk is om plastic te vervangen door karton. De wens om in een bepaalde eenheid te verpakken, blijft namelijk bestaan.

AGF verpakkingen bij Bangma Verpakking

Het is voor mij fijn dat ik bij Bangma Verpakking kan werken met goede leveranciers, waardoor we altijd verder kunnen kijken en de klant veel keuze kunnen bieden. Ook zit hier natuurlijk veel kennis over het AFG-segment. Doordat we de markt goed kennen, verkoop ik niet alleen een tray. Zo kunnen we ook advies geven over bijvoorbeeld het logistieke proces, marktpropositie en het artwork.