Maak kennis met de accountmanagers van Bangma Verpakking


Deze week vertelt Edwin Nijboer, accountmanager Industrie, over zijn vak. Want achter het ontwikkelen van een goede verpakking, zit een heel proces (en een heel team). In dit item lichten we regelmatig een accountmanager uit die zijn of haar verhaal vertelt. Welke trends vallen op en wat maakt hun vak nou juist zo leuk?

Volledige ontzorging geeft rust voor onze klanten

“Veel van onze industriële klanten willen zich liever bezighouden met de kwaliteit en productie van hun goederen. Voor de verpakking en het transport schakelen ze dan totaalleverancier Bangma Verpakking in. En daar kom ik om de hoek kijken. Ik ga in gesprek met de klant en inventariseer hun wensen wat betreft design en functionaliteit van de verpakking. Wat ik veel terugzie is dat een volledige ontzorging rust geeft: vooral in de industrie. Volledige ontzorging in de zin dat we nadenken over de verpakking én bijvoorbeeld wikkelfolie en opvulmateriaal. En laat dat nou precies zijn wat we doen!”

“Door juist het totaalplaatje aan te bieden, hebben we een streepje voor op de rest. Hoe fijn is het dat je door één partij alles kunt laten uitvoeren.”

Mogelijke trend: milieubewust verpakken

“Een mogelijke trend die we ook in de industriële verpakkingssector terugzien, is de overstap naar milieubewuster verpakken. Door onze jarenlange ervaring zien we deze trends al van mijlenver aankomen en kunnen we altijd precies aanbieden waar vraag naar is; zo ook een duurzamere manier van verpakken. We zien bijvoorbeeld dat meer en meer partijen overstappen van met lucht gevulde kunststof pockets naar papier. Door te kiezen voor papier als opvulmateriaal verklein je als bedrijf je footprint en zorg je voor een flinke dosis goodwill.”

Wat maakt werken bij Bangma Verpakking nou zo leuk?

“Diverse klanten, het volledig ontzorgen en de grote contrasten in de industrie; dat zijn de leuke dingen van mijn vak. Ik bouw graag een fijne en langdurige relatie op met de klant, maar zonder de collega’s op kantoor kan ik mijn werk niet doen. Samen zorgen we ervoor dat alle producten voorradig blijven en zo kan ik me volledig blijven focussen op het contact met mijn klanten.”