Veelvoorkomende verpakkingen in de Retail Food branche


Als verpakkingsspecialist in de Retail Food branche, begrijpen we bij Bangma Verpakking hoe belangrijk het is om de juiste verpakkingsoplossingen te bieden voor voedingsmiddelen. In deze blog duiken we dieper in op wat er verstaan wordt onder Retail Food en welke specifieke verpakkingen daar veel gebruikt worden. We zullen ons richten op productverpakkingen, omdozen, displays, shelve-ready packaging, sleeves en sprinterverpakkingen. Deze verpakkingen spelen een cruciale rol in het waarborgen van hygiëne, het beschermen van kwetsbare producten en het efficiënt verpakken, transporteren en presenteren van voedingsmiddelen.

De Retail Food branche staat voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. Dit omvat producenten, verpakkers en distributeurs van voedingsmiddelen die bestemd zijn voor de detailhandel. Deze branche richt zich op het leveren van hoogwaardige voedingsproducten aan supermarkten, kruidenierszaken, speciaalzaken, horeca en andere verkooppunten. De voedingsmiddelenindustrie is een dynamische sector met een breed scala aan producten, variërend van vers fruit en groenten tot zuivelproducten, vleeswaren, bakkerijproducten, snacks en nog veel meer.

De 6 meest voorkomende verpakkingen in Retail Food branche

Productverpakkingen voor voedingsmiddelenpizzadozen

Productverpakkingen zijn wellicht de meest herkenbare verpakkingen in de voedingsmiddelenindustrie. Ze omhullen individuele producten en bieden bescherming tegen externe invloeden, zoals licht, vocht en fysieke schade. Deze verpakkingen moeten voldoen aan strenge hygiëne- en veiligheidsnormen. Een goede productverpakking trekt ook de aandacht van consumenten en communiceert belangrijke informatie, zoals voedingswaarden en ingrediënten. Voorbeelden zijn het verpakken van salades, vis- en/of vleesverpakkingen en pizzadozen.

Omdoos ViveraOmdozen

Omdozen, ook wel bekend als transportverpakkingen, worden gebruikt om meerdere productverpakkingen bij elkaar te houden tijdens transport en opslag. Ze bieden stevigheid en bescherming aan de individuele producten en vergemakkelijken het efficiënt distribueren van goederen. Omdozen zijn vaak gemaakt van golfkarton en kunnen bedrukt worden met merknamen, logo’s en productinformatie.

Kartonnen displayDisplays

Displays zijn strategisch ontworpen verpakkingen die dienen als presentatiemiddel in winkels. Ze kunnen worden geplaatst op schappen, bij de kassa of op andere prominente locaties om de verkoop en zichtbaarheid van producten te vergroten. Displays kunnen verschillende vormen hebben, zoals toonbankdisplays, vloerdisplays of palletdisplays. Deze verpakkingen zijn aantrekkelijk vormgegeven en bevatten vaak kleurrijke grafische elementen om consumenten aan te trekken.

Shelve Ready PackagingShelve-ready packaging

Shelve-ready packaging, ook wel bekend als SRP, is een verpakkingsoplossing die speciaal is ontworpen om producten snel en efficiënt in schappen te plaatsen. Deze verpakkingen kunnen direct vanuit de transportverpakking in het schap worden geplaatst, waardoor de vulling van schappen gemakkelijker en sneller verloopt. Shelve-ready packaging is vaak voorzien van eenvoudige openingsmechanismen en kan op maat worden gemaakt voor specifieke schapindelingen. De verpakking kenmerkt zicht door een merkspecifieke bedrukking, waarop verschillende druktechnieken (zoals flexo, offset en digitale bedrukking) mogelijk zijn.

Sleeve verpakkingSleeves

Sleeves zijn flexibele verpakkingsmaterialen die over productverpakkingen worden geschoven. Ze bieden extra bescherming en kunnen bedrukt worden met merknamen, afbeeldingen en (verplichte) informatie over ingrediënten. Het is een ideale marketingtool naar de consument. Sleeves kunnen ook dienen als tamper-evident-verzegelingen om de versheid en veiligheid van voedingsmiddelen te waarborgen.

Sprinterverpakkingen

De sprinterverpakking is de oplossing voor producten die via een geautomatiseerde lijn worden ingepakt. Het wordt door de verpakkingsmachine in elkaar gezet en op zo’n manier gelijmd dat er rekening wordt gehouden met voedselveiligheid. Een sprinterverpakking kan worden voorzien van een loepzuivere bedrukking, waardoor het een prachtige verpakking wordt voor in het schap van de supermarkt. Sprinterverpakking-300x300px

Efficiëntie en bescherming voor voedingsmiddelen met verpakkingen van Bangma Verpakking

In de Retail Food branche zijn verpakkingen van cruciaal belang voor het waarborgen van hygiëne, bescherming en efficiëntie bij het verpakken, transporteren en presenteren van voedingsmiddelen. Hierboven staan slechts enkele voorbeelden van verpakkingsoplossingen die veelvoorkomend zijn in deze branche. Andere artikelen gericht op de voedingsmiddelenindustrie zijn onderleggers voor vis en pizza, skin trays, sushi trays en trays speciaal voor de AGF. De keuze is reuze en bij Bangma Verpakken begrijpen we goed hoe deze verpakkingen functioneren en welke voordelen ze bieden. Op die manier kunnen we de juiste verpakkingen koppelen aan het te verpakken product, gelet op kwaliteit, veiligheid en aantrekkelijkheid van de producten en tegelijkertijd voldoen aan de eisen van de markt.

Wil jij een verpakking op maat of verpakkingsadvies voor jouw producten?

Neem contact met ons op via 0321 – 312562 of stuur een mail naar sales@bangma.nl. Samen kijken we naar de beste oplossing om je producten te verpakken.

Tags : , , , , ,

Retail Food branche supermarktschap