Amerikaanse vouwdoos


Wat is een Amerikaanse vouwdoos?

Een Amerikaanse vouwdoos is een doos van golfkarton die je aan de onder- en bovenkant kunt dichtvouwen. Door de rillijn vouwt de doos altijd op dezelfde manier open of dicht en behoudt hij z’n vorm. Eenvoudig én erg efficiënt. Een Amerikaanse vouwdoos wordt ook wel een Fefco 0201 genoemd.

Wat zijn de voordelen van een Amerikaanse vouwdoos?

De Amerikaanse vouwdoos is natuurlijk niet voor niets een van de bekendste verpakkingen. Zo is de doos:

  • Eenvoudig op grote schaal te produceren, waardoor de kosten laag blijven
  • Verkrijgbaar in vrijwel elke afmeting
  • Leverbaar in enkel-, dubbel- en driegolf-karton
  • Erg geschikt om mee te stapelen
  • Relatief makkelijk te bedrukken
  • Erg geschikt voor het beschermen van producten
  • Een breed inzetbaar product en geschikt voor meerdere toepassingen

Voor welke producten is de Amerikaanse vouwdoos geschikt?

Amerikaanse vouwdozen zijn in vrijwel elke afmeting leverbaar en de keuze voor enkel- dubbel- of driegolf-karton hangt af van het gewicht van de producten die je wil verpakken. Hierdoor zijn deze vouwdozen voor heel veel verschillende producten geschikt!

Kun je Amerikaanse vouwdozen bedrukken?

Jazeker! Steeds meer bedrijven laten verpakkingen bedrukken met een mooi sfeerbeeld of een logo van het bedrijf. Zo wordt een prachtige verpakking het perfecte visitekaartje. Het laten bedrukken van dozen is een van de specialiteiten van Bangma Verpakking.

Waar staat Fefco 0201 voor?

In Europa zijn de meeste fabrikanten van golfkarton aangesloten bij de Fefco. Deze organisatie, voluit de Fédération Européenne des Fabricants de Carton Ondule, stelt de Europese standaarden voor verpakkingen vast. Ieder Fefco-nummer verwijst naar een type kartonnen doos en bijbehorende standaarden.

Amerikaanse vouwdoos laten maken?

Heb je een andere vraag over Amerikaanse vouwdozen of wil je meer weten over het laten maken van productverpakkingen door Bangma Verpakking? Neem voor deze en al je andere vragen gerust contact met ons op! Onze verpakkingsdeskundigen gaan graag voor je aan de slag.