Amerikaanse vouwdoos


Wat is een Amerikaanse vouwdoos?

Een Amerikaanse vouwdoos is een vouwbare doos van golfkarton die aan de onder- en bovenkant dichtgevouwen kan worden. De golf zorgt ervoor dat het karton steeds maar op één manier kan plooien, waardoor de vouwdoos z’n vorm goed behoudt. Eenvoudig, maar erg efficiënt.

Amerikaanse vouwdoos op maat laten maken

Al vele jaren is de Amerikaanse vouwdoos een populaire verpakking. Bij Bangma Verpakking leveren we regelmatig Amerikaanse vouwdozen aan uiteenlopende opdrachtgevers en daarom vertellen we je hier graag wat meer over deze bekende verpakking. Wil je direct Amerikaanse vouwdozen bestellen of een Amerikaanse vouwdoos op maat laten maken? Neem gerust contact met ons op! Onze verpakkingsdeskundigen gaan graag voor je aan de slag.

Veelgestelde vragen over de Amerikaanse vouwdoos

Wat zijn de voordelen van een Amerikaanse vouwdoos?

De Amerikaanse vouwdoos is natuurlijk niet voor niets een van de bekendste verpakkingen. Zo is de doos:

  • Eenvoudig op grote schaal te produceren, waardoor de kosten laag blijven
  • Verkrijgbaar in vrijwel elke afmeting
  • Leverbaar in enkel-, dubbel- en driegolf-karton
  • Erg geschikt om mee te stapelen
  • Relatief makkelijk te bedrukken
  • Erg geschikt voor het beschermen van producten
  • Een breed inzetbaar product en geschikt voor meerdere toepassingen

Voor welke producten is de Amerikaanse vouwdoos geschikt?

Amerikaanse vouwdozen zijn in vrijwel elke afmeting leverbaar en de keuze voor enkel- dubbel- of driegolf-karton hangt af van het gewicht van de producten die je wil verpakken. Hierdoor zijn deze vouwdozen voor heel veel verschillende producten geschikt!

Kun je Amerikaanse vouwdozen bedrukken?

 

Amerikaanse vouwdoos WARP SystemsJazeker! Steeds meer bedrijven laten verpakkingen bedrukken met een mooi sfeerbeeld of een logo van het bedrijf. Zo wordt een prachtige verpakking het perfecte visitekaartje. Dozen bedrukken is een van de specialiteiten van Bangma Verpakking.

Waar staat Fefco 0201 voor?

In Europa zijn de meeste fabrikanten van golfkarton aangesloten bij de Fefco. Deze organisatie, voluit de Fédération Européenne des Fabricants de Carton Ondule, stelt de Europese standaarden voor verpakkingen vast. Ieder Fefco-nummer verwijst naar een type kartonnen doos en bijbehorende standaarden.

Contact opnemen met Bangma Verpakking

Heb je een vraag over de Amerikaanse vouwdoos of wil je meer weten over het laten ontwerpen van een verpakking? Neem voor deze en al je andere vragen gerust contact met ons op! Onze specialisten staan graag voor je klaar.

Je kunt ons op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur telefonisch bereiken of een e-mail sturen. We proberen altijd om binnen 24-48 uur op je bericht te reageren.

0321 312 562sales@bangma.nl

Amerikaanse vouwdozen op maat maken, dat doen we zo:

1.    Het eerste contact

Als je contact met ons opneemt, brengen we je zo snel mogelijk in contact met een van onze accountmanagers.

2.    Samen wensen verkennen

Waarvoor heb je de verpakking nodig? Wil je de doos bedrukken? We maken een (telefonische) afspraak en verkennen samen al jouw wensen!

3.    Ontwikkelen sample

We ontwikkelen een eerste sample, dat we uiteraard weer samen doornemen.

4.    We sturen het ontwerp naar de fabriek

Ben je tevreden over het ontwerp? Dan sturen we het ontwerp naar de fabriek. Als we het zelf kunnen produceren, gaan onze collega’s in de sheetplant aan de slag.

Tags : , , , , , ,