Box-in-box-verpakking


Box-in-box-verpakking

Regelmatig vertellen we in blogs over bekende en minder bekende verpakkingsoplossingen. Zo beantwoorden we al een aantal veelgestelde vragen over de Amerikaanse vouwdoos en vertelden we je onlangs over de voordelen van een autolockdoos. In dit blog laten we je kennismaken met de box-in-box-verpakking. Deze, nog relatief onbekende, verpakking is robuust, toont je product goed zichtbaar in het schap en betekent flink wat gebruiksgemak. Wij zijn fan!

Wat is een box-in-box-verpakking?

Een box-in-box-verpakking bestaat, zoals de naam al een beetje verklapt, uit een doos in een doos. Als je de doos in elkaar vouwt, heb je een doos die je product beschermt aan de boven-, onder- en zijkant en geschikt is voor opslag en transport. Als de verpakking is aangekomen in de winkel, kun je de bovenkant van de verpakking eraf halen. Er blijft dan een tray over.

Waarom is een box-in-box-verpakking handig voor jou?

Een groot voordeel van de box-in-box-verpakking is dat je met twee verschillende materialen kunt werken. Door te kiezen voor een E-golf voor het deel dat in het schap komt te staan en een zware B- of C-golf voor de bovenkant van de verpakking, profiteer je van verschillende voordelen. Zo wordt je product goed beschermd tijdens het transport, terwijl je minder dure materialen als gestreken papier en inkt nodig hebt voor het bedrukte deel van de verpakking dat in het schap komt te staan.

De box-in-box-verpakking is sterk en hierdoor prima inzetbaar als opslag- en transportverpakking. Zo kun je de box-in-box-verpakkingen bijvoorbeeld goed stapelen op een pallet. Ook kan de verpakking worden geleverd in verschillende constructies. Bijvoorbeeld met een Amerikaanse vouwdoossluiting of een autolockbodem. Het grote voordeel van een autolockbodem is dat je hem snel in elkaar vouwt. Dit levert je tijdswinst op bij het inpakken.

Welke voordelen biedt deze verpakking voor de retailer?

De retailer ontvangt onbeschadigde producten in een tray met hierin een beschermde box verlijmd. Deze winkelklare verpakking maak je met een simpele handeling geschikt voor gebruik als tray in het schap. Doordat producten per doos in het schap kunnen worden geplaatst, levert dit een tijdsbesparing op voor het personeel in de winkel. Daarnaast levert deze verpakking je een display op met veel zicht hebt op het product. Een box-in-box-verpakking wordt ook wel een SRP-verpakking genoemd. SRP staat hierbij voor Shelf Ready Packaging.

Kan een box-in-box-verpakking worden bedrukt?

Ja. Een voordeel van deze verpakking is dat je de tray kunt bedrukken die in het schap terechtkomt, terwijl het dragende gedeelte onbedrukt blijft. Doordat je niet de hele verpakking hoeft te bedrukken, is dit prijstechnisch natuurlijk interessant.

Voor welke producten is de box-in-box-verpakking geschikt?

Deze verpakking is vrij breed inzetbaar. Zo leveren we dit type verpakking voor het verpakken van onder andere zakjes, cupjes, blikjes en schalen.

Jouw producten verpakken in een box-in-box-verpakking?

Wil je meer weten over deze verpakkingsoplossing of heb je een vraag over het laten maken van een productverpakking door Bangma Verpakking? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden! Dit kan telefonisch via 0321 – 312562 of door ons een bericht te versturen via het contactformulier. Onze specialisten voorzien je graag van advies!

Box-in-box-verpakking