Certificering

Bangma Verpakking heeft een hazard and risk management system dat gebaseerd is op de nieuwste kwaliteitsnormen. Bangma Verpakking voldoet daarmee aan de snel groeiende vraag naar aantoonbare kwaliteitszorg op het gebied van voedselveiligheid en bedrijfsvoering. In vele opzichten draagt kwaliteitszorg bij tot een voortdurende verbetering van de bedrijfsprestatie.

BRC Packaging certificaatBRC packaging logo

Een BRC certificaat geeft zekerheid over de beheersing van de hygiëne en voedselveiligheidseisen in het productieproces van verpakkingsmaterialen voor voedingsmiddelen. Met een BRC certificaat wordt voldaan aan wet- en regelgeving en wordt productveiligheid en productaansprakelijkheid verzekerd. Een BRC certificering levert een kostenbesparing op door preventie en recall acties worden tot minimum beperkt. Voor meer informatie over onze verpakkingsmaterialen in de AGF industrie kunt u hier klikken.

FSC® certificaat

Bangma Verpakking heeft sinds 2013 een FSC certificaat, en is daarmee in staat om op verantwoorde wijze geproduceerd papier en karton te leveren. Het internationale, onafhankelijke FSC-keurmerk verzekert dat grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, met alle aandacht voor de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn. Alle belangrijke milieu- en ontwikkelingsorganisaties bevelen FSC aan. Dit maakt FSC uniek.

FSC Forest Week

Ieder jaar wordt er een week georganiseerd waarbij FSC meer aandacht vraagt rondom duurzaam bosbeheer en zij doen dit tijdens de FSC Forest Week. Het is essentieel dat we bewust kiezen voor FSC-gecertificeerde producten om bij te dragen aan verantwoord bosbeheer. In 2023 staat de FSC Forest Week in het teken van de sociale en milieuvoordelen van FSC-certificering. Het herinnert ons eraan dat we door voor FSC te kiezen, de biodiversiteit beschermen, bedreigde diersoorten helpen behouden en de strijd tegen ontbossing en klimaatverandering ondersteunen. Samen kunnen we een blijvende impact maken door duurzame keuzes te maken en voor een toekomst te gaan waarin gezonde bossen ons allemaal ten goede komen.

Hoe kun je hieraan bijdragen? Zoek naar het FSC ‘check-tree’ label op producten wereldwijd en draag bij aan het behoud van onze kostbare ecosystemen. Kom meer te weten over de FSC Forest Week.

Downloads: