Standaard verpakkingen

Standaard verpakkingen kopen in onze webshop?

 

Op zoek naar een standaard verpakking? Bij Bangma Verpakking vind je een groot aanbod standaard verpakkingen die je eenvoudig kunt bestellen via onze webshop. Van palletdozen tot autolockdozen en van schoenendozen tot wijndozen. Heb je vragen over het plaatsen over een bestelling of wil je meer weten over onze voorwaarden en service? Neem voor deze en al je andere vragen gerust contact met ons op!

0321 312 562sales@bangma.nl

Standaard verpakkingen kopen in onze webshop?

In het standaard assortiment van Bangma Verpakking vind je standaard kartonnen dozen, verzenddozen, enveloppen en aanverwante verpakkingsmaterialen als tape, opvulmateriaal en rekfolie. Weet je nog niet precies wat je nodig hebt, maar wil je graag wat meer informatie over de mogelijkheden? We voorzien je graag van informatie over de verschillende verpakkingen in ons assortiment.

Direct naar:

Standaard kartonnen dozen

Wat is een enkelgolf kartonnen doos?

Het karton van enkelgolf kartonnen doos bestaat uit ten minste drie lagen. Op de eerste papieren laag wordt de tweede laag vastgelijmd. Deze dekbaan bestaat uit gegolfd papier. Als het karton wordt gebruikt voor een verpakkingsdoos, zit er op deze dekbaan altijd een afdekkende derde papierlaag. Enkelgolf kartonnen dozen zijn geschikt voor het dragen van…

Lees meer

Wat is een dubbelgolf kartonnen doos?

Zoals de naam al zegt bestaat het karton van enkelgolf kartonnen dozen uit één laag golfkarton. Dubbelgolf dozen beschikken over een extra laag. Dubbelgolf kartonnen dozen kunnen een gewicht dragen tot 30 kg. Voor de verpakking van kwetsbare of zware producten kun je het beste kiezen voor een dubbelgolf kartonnen doos.

Lees meer

Amerikaanse vouwdoos

Wat is een Amerikaanse vouwdoos? Een Amerikaanse vouwdoos is een vouwbare doos van golfkarton die aan de onder- en bovenkant dichtgevouwen kan worden. De golf zorgt ervoor dat het karton steeds maar op één manier kan plooien, waardoor de vouwdoos z'n vorm goed behoudt. Eenvoudig, maar erg efficiënt. Amerikaanse vouwdoos op maat laten maken Al vele jaren…

Lees meer

Wat is een palletdoos?

De naam zegt het al: een palletdoos is een doos die qua afmetingen precies op een palet past. Palletdozen worden gemaakt van sterk karton, zodat je er zware goederen mee kunt vervoeren. Doordat de doos precies past, steekt deze niet uit naast de pallet. De afmetingen van de exportdozen zijn op basis van de maten…

Lees meer

Wat is een autolockdoos?

Een autolockdoos wordt ook wel een speedbox genoemd. Als je de doos uitvouwt, sluit de bodem aan de onderzijde automatisch. Hierdoor is deze verpakking ongeveer drie keer sneller op te zetten dan een standaard vouwdoos. Doordat de verpakking aan de onderzijde automatisch gesloten wordt, hoef je alleen de bovenzijde te sluiten met tape of plakband.…

Lees meer

Wat is een schoenendoos?

Een schoenendoos is een veelgebruikte verzendverpakking voor het versturen van een paar schoenen. Een standaard schoenendoos is gemaakt van enkelgolf karton. Deze schoenendoos is voorzien van een deksel die aan de lange zijde vastzit aan de bodem. De verpakking bestaat op deze manier uit één geheel.

Lees meer

Wat is een verhuisdoos?

Een verhuisdoos is een doos van karton die veel gebruikt wordt voor het verhuizen van inboedels. Een basis verhuisdoos heeft een draagvermogen tot 20 kg, terwijl je met een extra sterke verhuisdoos tot 35 kg kunt vervoeren.

Lees meer

Verzenddozen

Wat is een brievenbusdoos?

Brievenbusdozen zijn geschikt voor het verzenden van kleine producten met een maximale hoogte van 27 mm. Zoals de naam al aangeeft, passen ze in Nederland door een standaard brievenbus. Een pakket voor brievenbuspost mag niet groter zijn dan 380x265x32 mm.

Lees meer

Wat is een dekseldoos?

Een kartonnen dekseldoos bestaat uit een losse bodem en een deksel. De hoogte van de verpakking is variabel. Het product kan iets hoger zijn dan de bodem, waardoor het deksel nog over het product heen valt. De verpakking is te sluiten met verpakkingstape of sluitzegels.

Lees meer

Wat is een post- of pakketdoos?

Als je iets wilt versturen wat niet door de brievenbus past, kun je kiezen voor een Amerikaanse vouwdoos of post- of pakketdoos. Beide dozen bieden optimale bescherming voor verzendingen per post. De post- of pakketdoos heeft een vlakke bodem en een luxere uitstraling en is eenvoudig af te sluiten met een sluitzegel.

Lees meer

Wat is een kartonnen wijndoos voor zes flessen?

Een kartonnen wijnverpakking voor zes flessen is een variant waarbij de flessen in de omdoos liggen. Deze flesdoos bestaat uit twee delen, een omdoos en een kartonnen plaatje. De omdoos heeft verlengde kleppen, die je bij het naar binnen vouwen kunt gebruiken als bescherming tussen de flessen. Met een extra kartonnen plaatje verdeel je de…

Lees meer

Enveloppen

Wat is een luchtkussenenvelop?

Een luchtkussenenvelop biedt ten opzichte van een gewone envelop meer bescherming. De buitenkant van de envelop bestaat uit wit of bruin kraftpapier en aan de binnenkant zit beschermend luchtkussenfolie.

Lees meer

Wat is een paklijst envelop?

Een paklijst envelop is speciaal gemaakt om documenten, bijvoorbeeld een paklijst, met een zending mee te sturen. De enveloppen zijn waterdicht.

Lees meer

Aanverwante verpakkingsmaterialen

Waarom bedrukt tape voor verpakkingen?

Als je een volledig op maat gemaakte, bedrukte verpakking het laten maken, kan het van meerwaarde zijn om deze af te sluiten met bedrukte tape. Bedrukte tape is in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. PVC tape is de meest geschikte tape voor een bedrukking met jouw eigen tekst of logo. PP tape is een goedkoper alternatief.

Lees meer

Hoe kun je producten beschermen met opvulmateriaal?

Je kunt producten tijdens het transport beschermen door deze in te pakken met luchtkussenfolie, golfkarton of papier. Om de lege ruimte in de doos op te vullen kun je gebruik maken van: luchtkussenzakjes, opvulchips of opvulpapier. Dit voorkomt het schuiven van het product in de doos.

Lees meer

Waarom producten in plastic verpakken in een kartonnen doos?

Door een product extra in te pakken in een plastic zak, is het extra beschermd tegen vocht en stof. Met name gevoelige producten als kleding worden daarom geregeld extra beschermd verpakt in een plastic zak.

Lees meer

Wat is rekfolie?

Rekfolie noemen we ook wel palletwikkefolie, stretchfolie, wikkelfolie of rekwikkelfolie. Door een (zware) lading op een pallet in te wikkelen met rekfolie, wordt het gewicht beter gestabiliseerd op het pallet. Daarnaast beschermt het folie de goederen tegen vuil en beschadigingen.

Lees meer

Welk verpakkingstape kopen?

Welk verpakkingstape kopen? Welke tape je moet gebruiken, is afhankelijk van welke product je verpakt, in welke doos je dit verpakt en wat de functie van de tape is. Kartonnen dozen met een hoge klepspanning eisen een andere soort tape dan dozen die erg licht zijn en waar weinig inhoud in zit.

Lees meer

Standaard verpakkingen kopen?

Een standaard verpakking kun je eenvoudig bestellen via de webshop van Bangma Verpakking. Als je op zoek bent naar een maatwerkoplossing, raden we je aan contact op te nemen met een van onze accountmanagers. Je kunt ons bereiken via 0321 312 652 of door een e-mail te sturen naar sales@bangma.nl.