Ecofishbox: duurzame visverpakking


De klimaatvriendelijke visverpakking voor verse vis!

In de wereld van de visindustrie staat duurzaamheid hoog op de agenda, zowel om te voldoen aan wettelijke voorschriften als om aan de eisen van bewuste consumenten te voldoen. Bij Bangma Verpakking begrijpen we de noodzaak om milieuvriendelijke oplossingen te bieden, en daarom presenteren we met trots de EcoFishBox. Deze innovatieve verpakkingsoplossing, geproduceerd door ons moederbedrijf Stora Enso, is ontworpen om verse vis op een duurzame en efficiënte manier te verpakken en te transporteren.

Een duurzame reis, van oceaan naar tafel.

Wat is de EcoFishBox?

De EcoFishBox is meer dan alleen een verpakking; het is een totaaloplossing voor het verpakken van verse vis gedurende de gehele toeleveringsketen. Deze oplossing omvat op maat gemaakte en bedrukte dozen en deksels die naadloos passen in visverwerking, evenals ijsverpakkingsoplossingen. Wat de EcoFishBox onderscheidt, is het gebruik van hernieuwbare houtvezels als belangrijkste materiaal. Dit resulteert niet alleen in een lagere koolstofvoetafdruk, maar vereist ook aanzienlijk minder opslag- en transportruimte, wat de impact op het klimaat verder vermindert.

De voordelen van de EcoFishBox

De EcoFishBox biedt tal van voordelen voor jouw bedrijf en het milieu:

  • Koolstofarme toeleveringsketen: deze oplossing is van toepassing op de gehele visserij- en detailhandelsketen, waardoor de impact op het klimaat wordt verminderd.
  • Kleinere CO2-voetafdruk: onze onderzoeksgegevens tonen aan dat de EcoFishBox tot 73% minder broeikasgasemissies veroorzaakt in vergelijking met EPS-verpakkingen, afhankelijk van de verpakkingsgrootte en locatie[1].
  • Kostenefficiënte logistiek: de EcoFishBox neemt slechts een fractie van de ruimte in beslag bij transport en opslag in vergelijking met traditionele verpakkingen[2].
  • Recycleerbare materialen: de EcoFishBox is gemakkelijk plat te maken en te recyclen (mag bij het oud papier), wat bijdraagt aan een circulaire economie.
  • Hernieuwbare materialen: deze verpakking is vervaardigd uit 91-95% hernieuwbare materialen, afkomstig van duurzame houtbronnen.

Ecofishbox
Ecofishbox; de duurzame visverpakking voor verse vis.
Ecofishbox in de praktijk
Ecofishbox in de praktijk
Ecofishbox plat op te slaan en te vervoeren.
Ecofishbox bij oud papier
EcoFishBox-product
Ecofishbox-hoofdfoto
EcoFishbox-in-de-praktijk-1
EcoFishbox-in-de-praktijk-3
EcoFishbox-opslag
EcoFishbox-oud-papier
PlayPause
EcoFishBox-product
Ecofishbox-hoofdfoto
EcoFishbox-in-de-praktijk-1
EcoFishbox-in-de-praktijk-3
EcoFishbox-opslag
EcoFishbox-oud-papier
previous arrow
next arrow

Voedselveilige verpakking op basis van vezels

De EcoFishBox voldoet aan strenge technische eisen en Europese voedselveiligheidswetgeving. Gecertificeerde traceerbaarheid en voedselveiligheidsbeheersystemen garanderen dat uw vis veilig en vers blijft, zelfs onder vochtige omstandigheden.

Innovatie voor vochtbescherming

Stora Enso heeft tientallen jaren geïnnoveerd op het gebied van vochtbescherming in golfkarton. De EcoFishBox is waterdicht, lekvrij en voldoet aan de hoogste normen voor contact met levensmiddelen. Bovendien biedt het betere thermische isolatie-eigenschappen dan ooit tevoren, waardoor uw vis langer vers blijft.

Praktische informatie over de Ecofishbox

  • Branding op maat: kies tussen kant-en-klaar drukwerk of een aangepast ontwerp om uw bedrijfsimago te versterken.
  • Getest en bewezen: de EcoFishBox is uitgebreid getest in veeleisende logistieke ketens, en de resultaten ondersteunen de geschiktheid voor het transport van verse vis over lange afstanden.
  • Verschillende maten: de EcoFishBox is beschikbaar in vier standaardmaten (2,5 kg, 5 kg, 10 kg en 20 kg) en kan worden aangepast aan uw behoeften.

Automatisering voor efficiëntie

Het EcoFishBox-concept biedt niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor jouw bedrijfsvoering. Je kunt kiezen tussen handmatige of mechanische assemblage, en onze verpakkingsautomatiseringssystemen kunnen naadloos in jouw bestaande bedrijfsprocessen worden geïntegreerd. Dit leidt tot besparingen op transport-, arbeids- en opslagkosten.

Eenvoudig afvalbeheer

Dankzij het ontwerp van de EcoFishBox wordt het afvalverwerkings- en recyclingproces voor jouw klanten vereenvoudigd. De verpakking kan eenvoudig worden platgemaakt en gerecycled, wat gunstig is voor het milieu en ruimtebesparend is.

Ecofishbox folderSamen werken we aan een groenere toekomst voor de visindustrie

Met de EcoFishBox bieden we een duurzame en efficiënte oplossing voor het verpakken van verse vis. Deze verpakking heeft tal van voordelen, van een lagere koolstofvoetafdruk tot kostenbesparingen in de logistiek. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden van de EcoFishBox voor uw bedrijf, neem dan contact op met Bangma Verpakking via telefoonnummer 0321 – 312 562 of stuur een e-mail naar sales@bangma.nl. Samen kunnen we werken aan een groenere toekomst voor de visindustrie.

0321 312 562sales@bangma.nl

Bronnen:

[1] LCA (Life Cycle Assessment) studie van visverpakkingen – door Stora Enso

[2] Stora Enso EPS vs. EcoFishBox calculatie (2021-06-28), beschikbaar op aanvraag.

Tags : , , , , ,