Duurzame verpakkingsoplossing voor diepvriesvis


Deze maand schitteren we in de Verpakkingsspecial met een artikel over een duurzame verpakkingsoplossing voor diepvriesvis. In een recente samenwerking met Seafood Connection hebben we met succes een kartonnen verpakking met eco-barrière ontwikkeld, die voldoet aan de uitdagende eisen van de Retail en 100% recyclebaar is.

Wil je alvast hele artikel en interview lezen?

Innovatieve-verpakkingsoplossing-diespvriesvis

De Verpakkingsspecial is ontwikkeld door uitgever Alea Publishers en wordt meegestuurd met alle vakbladen die daaronder vallen, zoals EVMI, VIS magazine en VLEES magazine.

De uitdaging: een kartonnen verpakking voor een diepvriesproduct

Seafood Connection stond voor de uitdaging om een kartonnen verpakking te vinden voor diepvriesvis. Deze verpakking moest niet alleen voldoen aan de regelgeving maar ook 100% recyclebaar zijn. Dirk Koffeman, werkzaam bij Seafood Connection, deelde deze eis tijdens een gesprek met Franklin Bode van Bangma Verpakking. In de basis is een diepvriesproduct geen moeilijk product om te verpakken. Het diepvriesproduct werd altijd verpakt in een doosje van vouwkarton met PE-coating erin (omdat het product niet direct in karton verpakt mag worden). Nu werd er gevraagd om een 100% recyclebare kartonnen verpakking te realiseren waarbij de regels rondom voedselveiligheid niet uit het oog verloren zouden gaan. Seafood Connection moest dus op zoek naar een oplossing.

De oplossing: een verpakking met plastic-vrije eco-barrière

Onze accountmanager Franklin Bode had direct een baanbrekende oplossing paraat. Hij introduceerde een doos van vouwkarton met een eco-barrière. Hierdoor is het karton perfect geschikt voor het verpakken van diepvriesvis. Deze coating zorgt ervoor dat het karton recyclebaar is, in lijn met de strenge eisen van de klant. Innovatieve-verpakkingsoplossing-diepvriesvis

Certificaten en testresultaten

We hebben gezorgd voor de onderbouwing, inclusief certificaten en testresultaten. Het gebruikte materiaal, vouwkarton met eco-barrière, is grondig getest bij papierrecycling Nederland, waar het met succes is goedgekeurd voor recycling. De klant heeft dus niet alleen een duurzame verpakkingsoplossing gekregen maar ook de garantie van volledige traceerbaarheid en milieuvriendelijkheid.

Naadloze integratie

Het implementeren van een vouwkarton met een nieuwe materiaalcoating in een bestaande verpakkingslijn kan uitdagend zijn, maar ook hierbij willen we onze klant ontzorgen. Seafood Connection ontving snel monsters om te testen op hun productielijn, waarbij minimale aanpassingen werden gedaan voor een soepele productie.

Klant aan het woord

Dirk Koffeman van Seafood Connection waardeert de deskundige ondersteuning van Bangma Verpakking. Het bedrijf ontzorgde Seafood Connection volledig bij het introduceren van het nieuwe materiaal. Met snelle informatievoorziening, betrouwbare levertijden en uitstekende klantgerichtheid heeft Bangma Verpakking zich opnieuw bewezen als de partner voor innovatieve en duurzame verpakkingsoplossingen.

Heb jij een uitdaging op het gebied van voedsel verpakken?

Bangma Verpakking staat klaar om ook jouw bedrijf te voorzien van branche-specifieke verpakkingsoplossingen, zoals in de Retail Food sector. Als expert in kartonnen verpakkingen, garanderen wij maatwerk dat voldoet aan de specifieke eisen van jouw sector. Neem vandaag nog contact met ons op voor een verpakkingsoplossing die jouw verwachtingen overtreft.

0321 312 562sales@bangma.nl

Tags : , , , , ,

Innovatieve-verpakkingsoplossing-diepvriesvis