Veelgestelde vragen

Bij Bangma Verpakking houden we van duidelijkheid. Hieronder vind je een aantal vragen die ons regelmatig worden gesteld. Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Veelgestelde vragen over Bangma Verpakking

Wanneer is Bangma Verpakking opgericht?

Bangma Verpakking is in 1975 opgericht.

Hoe kom ik in contact?

Je kunt contact met ons opnemen via sales@bangma.nl en 0321 312 562.

Kan ik bij jullie op bezoek komen?

Je kunt op afspraak bij ons op bezoek komen. We bieden echter niet de mogelijkheid om zonder afspraak binnen te lopen. Wil je een afspraak maken, dan kun je contact met ons opnemen.

Hoe snel kunnen jullie leveren?

Als je voor 10:00 uur bestelt, kunnen we de verpakkingen de volgende dag bij je bezorgen, mits we de materialen op voorraad hebben.

Hoe is jullie vervoer geregeld?

We beschikken over eigen vrachtauto’s waarmee we onze klanten dagelijks door heel Nederland bevoorraden.

Hanteert Bangma Verpakking minimale bestelaantallen?

Voor ons standaard assortiment hanteren we een minimale ordergrootte van € 350,-. Wil je een productverpakking op maat? Dan gaan we graag met je in gesprek over de minimale ordergrootte.

Veelgestelde vragen over ons aanbod

Welke verpakkingen bieden jullie aan?

Wat verkopen jullie verder allemaal?

Je kunt bij ons natuurlijk ook terecht voor alles wat met verpakkingen te maken heeft, waaronder:

 • Opvulmateriaal
 • Enveloppen
 • Tape
 • Bescherming
 • Plastic zakken
 • Rekfolie

Wat kost het om een kartonnen doos op maat te laten maken?

Dat is niet te zeggen zonder dat we je product(en) en wensen bespreken. De prijs is namelijk afhankelijk van enkele factoren, waaronder:

 • Wat wil je verpakken?
 • Moet de doos tegen vocht kunnen?
 • Welk golftype is het geschiktst?
 • Wil je een bedrukking?
 • Wat is de oplage?

Door contact met ons op te nemen, komen we er snel achter wat voor productverpakking bij jou past en welke kosten daaraan hangen.

Leveren jullie ook verpakkingsmachines?

Jazeker, naast verpakkingsmaterialen leveren we je ook alles wat je nodig hebt voor een optimaal verpakkingsproces. Je kunt hierbij denken aan paktafels, opzetmachines of opvulmachines.

Wat is enkelgolfkarton?

Enkelgolfverpakkingen hebben, zoals de naam al doet vermoeden, één enkele golf. Deze golf (de dekbaan) wordt aan in ieder geval één zijde verlijmd met een toplaag. Gaat het om een verpakkingsdoos, dan wordt aan beide zijden een toplaag verlijmd. Een enkele golf kun je uitvoeren in verschillende golftypen. De verschillende typen hebben verschillende diktes. De meestvoorkomende enkelgolf golfsoorten zijn E, B en C. Een E golf is 1,5 mm dik. Een B golf 3 mm en een C golf 4mm.

Enkelgolfkarton wordt het meeste gebruikt om lichtere producten te verpakken.

Wat is dubbelgolfkarton?

In dubbelgolfverpakkingen kun je meer verpakken, omdat de dubbele golf vele malen sterker is dan een enkele golf. Bij dubbelgolfdozen zien we een combinatie van verschillende golftypen, zoals AC-, BC-, EB-, BE- en EE-golf. De golfdikte verschilt bovendien, namelijk respectievelijk: 9 mm, 7 mm, 4,5 mm, 4,5 mm en 3 mm.

Wat is driegolfkarton?

Driegolfkarton is uitermate sterk en daardoor uitsluitend geschikt voor grote, zware en industriële goederen, zoals vliegtuigonderdelen en machines. De meestvoorkomende golfcombinaties zijn BAA-, CAA- en AAA-golf. De diktes variëren van respectievelijk 13 mm, 14 mm en 15 mm.

Veelgestelde vragen over onze dienstverlening

Wat kunnen jullie voor mij betekenen?

Alles wat met het verpakken van je producten te maken heeft. Wil je een gloednieuwe verpakking, een evaluatie van je bestaande verpakking of advies van een echte specialist? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Kan de binnenkant van een doos worden bedrukt?

Jazeker! Er is veel mogelijk, het bedrukken hangt af van je wensen en afmetingen.

Kunnen jullie dozen bedrukken?

Ja. Bij Bangma Verpakking bieden we je de keuze uit verschillende druktechnieken. Zo horen offset-, flexo- en digitaaldruk tot de mogelijkheden.

Houden jullie voorraad voor klanten?

Ja. We beschikken over een magazijn van 20.000 vierkante meter.

Overige veelgestelde vragen

Hoe vaak kan karton worden gerecycled?

In tegenstelling tot glas en blik, welke oneindig gerecycled kunnen worden, komt karton een keer of 7 door het recycleproces heen. Dit heeft te maken met de vezelstructuur die iedere cyclus verkort. De vezels van oudere verpakkingen worden in de centrales gecombineerd met nieuwere vezels om een optimale kwaliteit karton te garanderen.

Waar staat een FSC®-certificaat voor?

Met een FSC®-certificering kan een bedrijf laten zien dat het zich bezighoudt met duurzame productie en duurzaam ondernemen. De FSC® (Forest Stewardship Council) voorziet bedrijven van een FSC-certificaat wanneer zij aantoonbaar duurzaam beheerde bossen gebruiken voor de productie van hun goederen. Voor Bangma Verpakking is duurzaam verpakken erg belangrijk. We zijn er dan ook trots op een FSC-certificaat te hebben gekregen. Onze FSC®-code is: CU-COC-858425. Lees meer over onze certificering.