Verpakking ontwerpen

Wil je de verpakking kunnen stapelen? Draagt het ontwerp bij aan een optimalisering van je inpakproces? Is het belangrijk om de verpakking minder opvallend te maken, zodat de kans op diefstal afneemt? In een verpakking komen geregeld de wensen van de klant, vervoerder en consument samen.

Bij Bangma Verpakking beschikken we over jarenlange ervaring met het ontwerpen van verpakkingen en kunnen we je precies vertellen welk type golfkarton en welke druktechniek past bij wat jij voor ogen hebt. Graag vertellen we je meer over onze werkwijze.

Verpakking ontwerpen

Je eigen verpakking ontwerpen

Je product(en)

Is dit de allereerste keer dat je je eigen verpakking ontwerpt? Bedenk dan goed wat de afmetingen van de doos moeten zijn en maak dan pas een ontwerp. Hou ook in gedachten wat voor verpakking je wilt ontwerpen. Een doos heeft natuurlijk een iets ander ontwerp nodig dan een sleeve die je aan alle kanten wilt bedrukken. Loop je ergens tegenaan, dan hebben onze specialisten vast een mooie oplossing!

Je doelgroep

Niets is zo storend als een productverpakking die niet bij de doelgroep past. Zorg er daarom voor dat je ontwerp vertelt wie jij bent en wat je product is/doet. Als je kantoorspullen verkoopt, dan zijn baby’s en dieren misschien niet de beste keuze voor je ontwerp. Maar als je babyspulletjes verkoopt, dan zijn dit wel weer goede elementen voor in je ontwerp. Een goed ontwerp zorgt bovendien voor herkenning.

Verkooplocatie

Worden jouw producten verkocht via je eigen webshop, een webshop van derden of in de winkel? Ook daar moet je goed over nadenken bij het ontwerpen van je productverpakking. In de winkel moet een productverpakking immers concurreren met andere. Verkoop je via webshops, dan hoeft je verpakking niet met andere te concurreren en is herkenning bij de consument een goed uitgangspunt.

Wat verwerk je in je ontwerp?

Tekst

Welke schrijfstijl wil je aanhouden? Heb je al een site, gebruik voor je ontwerp dan dezelfde tone of voice. Het soort lettertype is ook belangrijk. Kies altijd voor een leesbaar lettertype en zorg voor een uniforme uitstraling. Dus niet 5 verschillende lettertypes!

Beeld

Beelden spreken meer aan dan lappen tekst. Bedenk dus waar je logo komt te staan, of je iconen wilt gebruiken en denk na over het kleurgebruik. Als je al een website hebt, dan heb je vast al een pakket huisstijlkleuren die je kunt gebruiken.

Samen met ons je verpakking ontwerpen?

Het drukken van een verpakking is slechts een van de dingen die we voor je doen. Het maken van een verpakking, dat doen we bij Bangma Verpakking namelijk zo:

1

Contact opnemen

Jij neemt contact met ons op. Dit kan door te bellen naar 0321 312 562 of een bericht te sturen naar sales@bangma.nl.

2

Onderzoeken product

Welk product ga je verpakken? Wil je de verpakking bedrukken, ben je geïnteresseerd in duurzaam te verpakken en heb je omdozen nodig? We komen langs, stellen véél vragen en geven je direct advies.

3

Sample maken

Nu we weten waar de verpakking aan moet voldoen, gaan wij aan de slag met het maken van een sample. Natuurlijk zorgen we ervoor dat het snel bij jullie terechtkomt.

4

Wij regelen alles

Jij ontwerpt, wij drukken. We maken enkele voorstellen die we graag met je bespreken.

5

Ontwerp naar fabrikant

Staat het ontwerp vast? Mooi! We weten welke fabrikant het best matcht met jouw product, zodat je altijd de beste oplossing krijgt. Ook kun je voor kleine series gebruikmaken van de eigen dozenproductielijn (sheetplant) van Bangma Verpakking.

6

Let’s go!

De verpakkingen rollen uit de machine en zijn klaar voor gebruik. Vind je het fijn als wij voorraad voor jullie houden? Dan doen we dit graag, zodat jullie alle tijd hebt om je te focussen op waar jullie goed in zijn.

Verpakking bedrukken

Een belangrijke stap bij het ontwerpen van een verpakking, is het kiezen van de perfecte bedrukking. De specialisten van Bangma Verpakking adviseren je graag over het bedrukken van je verpakking en informeren je over de verschillende druktechnieken. Ook kunnen we je precies vertellen welke bedrukking ervoor zorgt dat je verpakking positief opvalt in het winkelschap.

Wil je dat we voorraad voor je houden?

We beschikken in Dronten over een magazijn van 20.000 vierkante meter waar we, als je dat wil, voorraad voor je kunnen houden.

Totaalleverancier van verpakkingen en verpakkingsmaterialen

Bij Bangma Verpakking leveren we uiteenlopende opdrachtgevers standaard verpakkingen en dozen op maat. Ook kun je bij ons terecht voor aanverwante verpakkingsmaterialen als:

Verpakking ontwerpen? Dat doen we al jaren

Of je nu een sleeve verpakking wilt ontwerpen of op zoek bent naar een leverancier voor je bierverpakking: bij Bangma Verpakking weten we precies hoe we jouw ontwerp moeten vertalen in een verpakking die perfect aansluit op jouw wensen. Sinds onze oprichting in 1975 leveren we aan opdrachtgevers in onder andere de volgende segmenten:

Contact opnemen met Bangma Verpakking

Heb je een vraag over het op maat laten maken van een verpakking of wil je weten welke druktechniek het beste bij jouw verpakkingswensen past? Neem voor deze en al je andere vragen contact met ons op. Dit kan telefonisch via 0321 – 312562. Ook kun je een bericht sturen naar sales@bangma.nl. Onze specialisten voorzien je graag van advies!