Rekwikkelfolies

Hand- en machinewikkelfolies

De ultieme palletbeschermer!

Rekwikkelfolie, ook bekend als stretchfolie, is een onmisbaar product voor het veilig verzenden en opslaan van goederen op pallets. Maar wat maakt dit dunne kunststof wonder nu zo speciaal? Laten we eens kijken naar de grootste voordelen van rekwikkelfolie en hoe deze folies beste kunnen worden toegepast.

  • Maximale bescherming van producten en palletladingen
  • Verbeterde palletstabilisatie
  • Consistente kleefkracht en hoge scheurvastheid

Wat is rekwikkelfolie?

Deze flexibele folie, vervaardigd uit dun kunststof (LLDPE plastic), biedt een betrouwbare oplossing voor het stabiliseren, beschermen en bundelen van diverse ladingen. Rekwikkelfolie is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten en diktes, en kan handmatig of machinaal worden aangebracht. De folie is gemakkelijk te verwijderen en recyclebaar.

De dikte van de folie wordt gemeten in micrometers (µm), waarbij dunne folies lichter zijn en minder belastend voor het milieu, terwijl dikkere folies meer stevigheid bieden. Over het algemeen is een dikte van 20-23 micron ideaal voor de meeste ladingen.

Meer weten over de technische specificaties van rekwikkelfolie?

Productsheet

Voordelen van rekwikkelfolie

Rekwikkelfolie is niet zomaar een verpakkingsmateriaal; het is de sleutel tot een veilige, efficiënte en milieuvriendelijke logistiek. Ontdek vandaag nog de voordelen van rekwikkelfolie voor jouw bedrijf!

  • Bescherming tot in de puntjes: Of het nu gaat om vocht, vuil, stof of ruwe behandeling tijdens transport, rekwikkelfolie vormt een schild van bescherming rondom je waardevolle goederen. Zo blijven ze in topconditie, ongeacht de omstandigheden.
  • Palletiseren op zijn best: Het strak en stevig vastzetten van producten op een pallet is een fluitje van een cent met rekwikkelfolie. Geen verschuivingen meer tijdens het transport; alleen maximale stabiliteit en veiligheid voor je lading.
  • Bundelen zonder zorgen: Of je nu meerdere producten bij elkaar houdt of kleine items compact inpakt, rekwikkelfolie biedt de perfecte bundeloplossing. Alles blijft netjes op zijn plaats, klaar voor verzending of opslag.

  • Duurzaamheid: volledig recyclebaar, rekwikkelfolie is een milieuvriendelijke keuze voor verpakkingen.
  • Gebruiksgemak: gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen, waardoor tijd en moeite worden bespaard.
  • Betrouwbaarheid: met een hoge scheurvastheid en consistente kleefkracht biedt rekwikkelfolie een betrouwbare bescherming voor je lading.

Wat is het verschil tussen handwikkelfolie en machinewikkelfolie?

Belangrijk om te weten is het onderscheid tussen handwikkelfolie en machinewikkelfolie en wanneer het omslagpunt is om voor het één of ander te kiezen.

Handwikkelfolie

Handwikkelfolie is een handige oplossing voor het verpakken van kleinere ladingen. Met de hand aan te brengen of met behulp van een foliedispenser, biedt het gemak en flexibiliteit. Ideaal voor situaties waar een palletwikkelaar niet beschikbaar is en gebruikelijk tot het wikkelen van maximaal 15 pallets per dag.

Machinewikkelfolie

Machinewikkelfolie daarentegen wordt gebruikt in combinatie met palletwikkelaars voor efficiënte en consistente verpakking van pallets. Perfect voor grote volumes, want het biedt een snelle en nauwkeurige oplossing voor het wikkelen van pallets. Wanneer je meer dan 15 pallets per dag wikkelt is een machinewikkelfolie een goede keuze.

Interesse in rekwikkelfolie voor jouw palletladingen?

Ons gedreven team, vol passie en deskundigheid, werkt elke dag hard om jou de beste verpakkingsoplossingen en persoonlijke service te bieden.

Neem contact op met één van onze verpakkingsspecialisten voor advies op maat en ontdek welk type rekwikkelfolie jij het beste voor jouw palletladingen kunt gebruiken.

Beau Holtkuile
Beau Holtkuile Sales Industrie & E-commerce
Edwin Nijboer
Edwin Nijboer Accountmanager Industrie
Franklin Bode
Franklin Bode Accountmanager Retail Food
Marieke Zwama
Marieke Zwama Sales Retail Food
Mark van Rekum
Mark van Rekum Sales Manager Retail Food
Canvas vrouw
Dineke Klaren Sales Retail Food
Canvas man
Fred Leusink Sales AGF
Pamela Zandbergen
Pamela Zandbergen Sales Industrie & E-commerce
Danny Boonstra
Danny Boonstra Teamleider Binnendienst
Liesbeth Broekhuizen
Liesbeth Broekhuizen Marketing en communicatie
Vincent-van-Wijk
Vincent van Wijk Sales industrie & e-commerce
Nickey Sprenger
Nickey Accountmanager New Business
Marloes van den Dries
Marloes Sales
Canvas man
Gido Sonneveld Accountmanager Retail Food
Canvas man
René Winkler Sales retail food
Canvas man
Ralf van der Avoird Sales manager industrie & e-commerce
Sanne van der Have
Sanne van der Have Sales industrie & e-commerce
Daan Kuijpers
Daan Kuijpers Account manager industrie & e-commerce