Duurzaam verpakken

Duurzaam verpakken is belangrijker dan ooit. En we kunnen ook meer dan ooit! 

Wat dacht je bijvoorbeeld van dozen met extra sluitstrip, waarmee je klanten dezelfde doos kunnen gebruiken voor een retourzending. Of een productverpakking waar je producten precies in passen, zodat je geen loze ruimte overhoudt in dozen; en uiteindelijk in je vrachtwagen.

We vertellen je meer over de voordelen van duurzaam verpakken en welke stappen je nu kunt zetten. En wij kunnen je op alle mogelijke manieren helpen. Op een duurzame manier verpakken kan zo leuk zijn!

Wat je nu kunt doen om duurzamer te verpakken

Je verpakkingsproces direct op de schop gooien is vaak geen optie, dat snappen wij ook. Je zit mogelijk nog met oud verpakkingsmateriaal en het is zonde om dat weg te doen. Maar dat betekent niet dat je nog niks kunt doen om duurzaam te verpakken. Integendeel, je kunt juist in kaart brengen welke wijzigingen je wilt aanbrengen in je verpakkingsproces. Dan kun je, zodra je huidige voorraad opraakt, overschakelen naar een duurzamere variant. Je kunt bijvoorbeeld nadenken over:

  • De grootte van je doos ten opzichte van je product(en). Door je verpakking aan te passen aan je producten heb je wellicht geen opvulmateriaal meer nodig en transporteer je minder loze ruimte.
  • De soort doos. Een autolockdoos is vele malen sneller opgezet dat een Amerikaanse vouwdoos en dus een duurzamer alternatief voor je inpakproces.
  • Eventueel opvulmateriaal. Sizzlepack is over het algemeen duurzamer dan schuimvlokken.

Ook beginnen met duurzaam verpakken?

1

Contact opnemen

Neemt contact met ons op. Dit kan door te bellen naar 0321 312 562 of een bericht te sturen naar sales@bangma.nl.

2

Inventariseren wensen

Wat is je huidige verpakking, wat zijn je doelstellingen en wat zijn je huidige producten? Deze, en veel meer, vragen komen aan bod. Hier rolt al snel een advies uit.

3

Proefdruk maken

Het is aan ons om een digitale proefdruk of een sample te maken op basis van alles wat je ons verteld hebt. Je ontvangt deze proefdruk zo snel mogelijk.

4

Evaluatieronde

Geef je mening over ons sample of de proefdruk en wij verwerken de wijzigingen. Zo bespreken we enkele voorstellen met je, tot jij echt tevreden bent.

5

Start productieproces

Staat je nieuwe verpakking vast? Mooi! We zetten de opdracht uit bij een van onze fabrikanten en zorgen dat je nieuwe verpakking snel bij je terechtkomt.

6

Let's go!

Vind je het fijn als wij voorraad voor je houden? Dan doen we dit graag, zodat je alle tijd hebt om je te focussen op waar jij goed in bent.