Onboarding stories bij Bangma Verpakking – ontmoet René


Bangma Verpakking groeit niet alleen in klanten en projecten, maar ook in teamleden. Voor de volgende onboarding stories is de beurt aan René. Ontdek zijn verhaal, hoe zijn werkdag eruitziet en waarom hij zich thuis voelt bij Bangma Verpakking. Sinds januari versterkt hij ons team als commercieel medewerker binnendienst, met als uiteindelijke doel om de buitendienst in te gaan. René deelt zijn ervaringen en vertelt waarom hij graag bij Bangma Verpakking werkt.

Een kennismaking met René

René Winkler, geboren en getogen in Dronten, is een energieke en gedreven collega die sinds zes maanden bij Bangma Verpakking werkt. Met zijn commerciële achtergrond en ervaring als accountmanager bij diverse bedrijven, waaronder Q-Music, brengt hij een frisse wind in ons team. Al bij de eerste kennismaking was er een klik, alleen wist hij niet goed wat hij moest verwachten van het product ‘karton’. Aanvankelijk leek dat misschien wat saai, maar niks is minder waar. Het ligt een stuk gecompliceerder om ‘karton’ te verkopen zegt hij met een knipoog.

Een typische werkdag van René

Elke werkdag begint René met een kop koffie en schat hij vast zijn kansen in voor een potje tafelvoetbal met collega’s. Als commercieel medewerker binnendienst beheert hij een vaste groep klanten samen met de buitendienst. Zijn taken variëren van het verwerken van orders, het inkopen van karton en andere producten, tot het controleren van klantvoorraden en het coördineren van leveringen met leveranciers en logistiek. René geniet van de dynamiek in zijn werk, vooral omdat het segment Retail Food veel ad-hoc oplossingen vereist.

“Het leuke aan dit segment is de onderhandeling over prijzen en het snel moeten schakelen,” zegt René.

Hij werkt nauw samen met Franklin, die hem voorbereidt op de buitendienst door hem alles te leren over verschillende soorten karton, welke type verpakkingen er zijn en wanneer je welke uitvoering aanbiedt, en hij wordt meegenomen in de complexiteit van tenderaanvragen. In de Retail Food is prijs/kwaliteit erg belangrijk, net als continuïteit van leveringen. Er lopen allerlei projecten bij verschillende klanten. Het begint met een vraag vanuit de klant naar een ander formaat doos of nieuwe uitvoering voor een verpakking. Vervolgens worden offertes en samples opgevraagd, daarna gaat de klant de testfase in met samples en uiteindelijk lever je het project op met een verpakkingsoplossing op maat. De spil zijn binnen zo’n project en van toegevoegde waarde zijn voor de klant is fantastisch.

Bangma Verpakking is gespecialiseerd in het leveren van verpakkingen op maat voor diverse sectoren zoals E-commerce, Industrie, AGF en Retail Food. Bekijk ook onze klantcases om te zien hoe we voor verschillende klanten oplossingen hebben gerealiseerd.

Waarom werken bij Bangma Verpakking zo leuk is

René voelt zich thuis bij Bangma Verpakking vanwege de goede sfeer en de platte organisatiestructuur. Iedereen is lekker normaal en het voelt vertrouwd, dat vind ik super,” vertelt hij. De mogelijkheid om op de fiets naar het werk te gaan is voor René ideaal, en hij maakt deel uit van de harde kern padellers binnen het team. Wat hij ook waardeert, is de openheid en toegankelijkheid van collega’s en leidinggevenden.

“Ik kan zo bij iemand naar binnenlopen en overleggen. Van het binnenlopen bij de directeur tot aan helpen bij het laden van de laatste pallet (bij wijze van spreken),” deelt René enthousiast.

De eerste week mocht hij op alle afdelingen meekijken, van productie en logistiek tot administratie en het meegaan met een chauffeur. Dit gaf hem een uitstekend beeld van het bedrijf en zorgde ervoor dat hij zijn collega’s snel leerde kennen.

Onboarding-stories-de-werkdag-van-Rene

Sluit je aan bij ons team, kom werken bij Bangma Verpakking

Ben je geïnspireerd door René’s verhaal en wil je ook deel uitmaken van het team van Bangma Verpakking? Kijk dan op onze vacaturepagina en ontdek de mogelijkheden. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste en gedreven mensen om ons team te versterken!

 

Tags : , , , , , ,

Onboarding-stories-ontmoet-Rene