Onze historie

Verpakken en uitblinken: de historie van Bangma Verpakking

Met bijna 50 jaar aan evolutie en groei vertelt de geschiedenis van Bangma Verpakking een verhaal van vastberadenheid en vooruitgang. Gestart in 1975 door Jan en Bas Bangma met een advertentie voor kartonnen dozen, groeide het bedrijf gestaag. Diverse overnames en uitbreidingen volgden in de jaren daarna en 2015 werd een recordjaar met 40 miljoen vierkante meter kartonproductie. De overnames in 2019 en 2023, respectievelijk door De Jong Verpakkingen en Stora Enso, openden nieuwe deuren. Deze reis symboliseert niet alleen groei, maar ook de toewijding aan innovatie en klantgerichtheid, waarmee Bangma Verpakking uitgroeide tot een pionier in de verpakkingsindustrie.

Historie_Bangma_Verpakking_foto_archief

1975 | Oprichting

Het begon met een advertentie en een visie. In oktober 1975 zetten Jan en Bas Bangma de eerste stappen in de verpakkingsbranche. Van losse partijen tot nieuwe standaarddozen, elke stap leidde naar groei. Van een gehuurde garagebox tot een ruimte van 1.080 m² in Dronten, het fundament was gelegd.

1980 – 1981 | Eerste pand

Het eigen nieuwe pand aan de Houtwijk 36-38 betekende meer dan alleen ruimte. Het markeerde een mijlpaal met een omzet van meer dan 1 miljoen gulden en een groei in personeel en orders.

1985 – 1989 | Uitbreiding en een eigen Sheetplant

Groei betekende meer ruimte. De jaren ’80 brachten niet alleen meer omzet, maar ook een vergroting van het magazijn en kantoorruimte. Een tijd van expansie en interne verbouwingen. Eind jaren 90 was de stap naar zelfproductie een keerpunt. Een nieuwe productiehal van 1.500 m² en een focus op eigen productie van golfkartonnen verpakkingen markeerden een nieuwe fase voor Bangma Verpakking.

1992 | Brand

Een alles verwoestende brand zette alles op zijn kop. Maar uit de as herrees een nieuwe visie, met nieuwe markten en een sterke focus op innovatie.

1993 | Op weg naar een nieuwe toekomst

Het jaar staat in het teken van nieuwe markten aanboren en een weg banen voor een nieuwe toekomst. Bangma Verpakking zette voet in de AGF-wereld, met innovatieve kartonnen trays die de tuinbouwwereld transformeerden. Daarnaast volgt de stap naar een nieuw terrein, nieuwe plannen en een nieuw pand. Dit betekende een frisse start richting een veelbelovende toekomst.

2003 | Oprichting X-Pack

In Tholen zag X-Pack het levenslicht, met als doel een betere service voor klanten in het zuiden van het land. Een bescheiden begin met twee medewerkers en een grote visie.

2004 | Omzetstijging

Een mijlpaal werd bereikt met een omzet van 20 miljoen euro. Dit markeerde niet alleen een financiële groei, maar symboliseerde ook de evolutie van het bedrijf in een veranderende economische context.

2005 – 2010 | Uitbreiding van het wagenpark en bedrijfspanden

Vanaf twee auto’s met aanhangers in 1975 tot vijf eigen trailers in 2017: de evolutie van het bedrijfswagenpark getuigt van de groei van transportmogelijkheden voor verpakkingen. In 2006 en 2008 volgen strategische uitbreidingen met de aankoop van nieuwe bedrijfspanden en investeringen in moderne apparatuur, waaronder nieuwe machines voor de Sheetplant in 2008. In 2010 wordt de productieruimte verder uitgebreid en er worden meerdere opzetlocaties opgericht in diverse steden. Het markeerde een periode van groei en geografische diversificatie.

2011 – 2012 – Nieuwe bedrijfshal en modernisering

Een verdere uitbreiding van de infrastructuur met de bouw van een nieuwe bedrijfshal, gericht op het verder versterken van de operationele capaciteit. In 2012 volgt een grondige uitbreiding van de bedrijfshal, inclusief laaddocks, en een verdubbeling van het kantoorgedeelte.

2015 – Recordjaar in kartonproductie

Een indrukwekkende mijlpaal van 40 miljoen vierkante meter kartonproductie in één jaar.

2017 | Nieuwbouw op industrieterrein Dronten

De symbolische start van een nieuw hoofdstuk met de bouw van een modern pand op Industrieterrein “De Poort van Dronten”, gericht op verdere uitbreiding en innovatie.

2019 – 2023 | Overname door De Jong Verpakkingen en Stora Enso

Een strategische stap: de overdracht van het bedrijf aan De Jong Verpakkingen uit de Lier opende nieuwe perspectieven en kansen voor verdere groei. In 2023 begint een nieuw tijdperk wanneer de De Jong Packaging Group wordt overgenomen door Stora Enso, een leidende speler in hernieuwbare materialen en verpakkingen.

Samen succes verpakken: toen, nu en en in de toekomst

Bangma Verpakking is inmiddels bijna 50 jaar specialist in golfkartonnen verpakkingen en een one-stop-shop geworden voor klanten. Wij bieden een totaalpakket aan verpakkingsoplossingen: van verpakken en beschermen tot verzendverpakkingen en accessoires. Wij hebben een passie voor verpakkingsmaterialen en zijn sterk in maatwerk verpakkingsoplossingen die we leveren aan bedrijven in de sectoren: E-commerce, Industrie, AGF en Retail Food.

Neem contact met ons op voor advies op maat

0321 312 562 sales@bangma.nl

Onze mensen

Wie zijn de gezichten achter Bangma Verpakking?

Maak hieronder vast kennis met onze collega’s van de sales afdeling.

Beau Holtkuile
Beau Holtkuile Sales Industrie & E-commerce
Edwin Nijboer
Edwin Nijboer Accountmanager Industrie
Franklin Bode
Franklin Bode Accountmanager Retail Food
Marieke Zwama
Marieke Zwama Sales Retail Food
Canvas vrouw
Dineke Klaren Sales Retail Food
Canvas man
Fred Leusink Sales AGF
Pamela Zandbergen
Pamela Zandbergen Sales Industrie & E-commerce
Danny Boonstra
Danny Boonstra Teamleider Binnendienst
Liesbeth Broekhuizen
Liesbeth Broekhuizen Marketing en communicatie
Vincent van Wijk
Vincent van Wijk Sales industrie & e-commerce
Marloes van den Dries
Marloes Sales
Rene Winkler
René Winkler Sales retail food
Canvas man
Ralf van der Avoird Sales manager industrie & e-commerce
Sanne van der Have
Sanne van der Have Sales industrie & e-commerce
Daan Kuijpers
Daan Kuijpers Account manager industrie & e-commerce

Werken bij

Bij Bangma Verpakking geloven we in samen groeien. Wil jij deel uitmaken van ons team en meewerken aan innovatie? Bekijk onze actuele vacatures, ontdek de mogelijkheden en sluit je aan bij ons team.

Unbox your career bij Bangma Verpakking.

Vacatures

Blogs en updates

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, ontwikkelingen en innovaties bij Bangma Verpakking via onze blog en updates. Hier delen we inzichten in de verpakkingsindustrie, bespreken we nieuwe trends, onthullen we onze nieuwste producten en projecten en geven we je een kijkje achter de schermen bij Bangma Verpakking. Duik dieper in de wereld van verpakkingen met Bangma Verpakking!

Blogs en updates