Wat is een brievenbusdoos?


Alles wat je moet weten over brievenbusdozen voor e-commerce 

Brievenbusdozen zijn een essentieel onderdeel geworden van de e-commerce en webshopverpakkingen. Deze handige doosjes bieden tal van voordelen en eigenschappen die het verzenden van kleinere artikelen een fluitje van een cent maken. In dit artikel bespreken we uitgebreid wat brievenbusdozen zijn, welke soorten beschikbaar zijn en waarom ze zo populair zijn in de wereld van e-commerce. 

Wat zijn brievenbusdozen? 

Een brievenbusdoos is een compacte verpakkingsoplossing die specifiek is ontworpen om in een standaard (Nederlandse) brievenbus te passen. Deze doosjes mogen niet groter zijn dan 380x265x32 mm en kunnen tot een gewicht van 2 kg dragen. Hierdoor kunnen ze efficiënt en kosteneffectief worden verzonden als brievenbuspost. Brievenbusdozen worden veel gebruikt in de e-commerce voor het verzenden van kleinere producten (tot een maximale hoogte van 27 mm). 

Voordelen van brievenbusdozen 

  1. Kostenbesparend: de tarieven voor het verzenden van brievenbusdozen liggen doorgaans lager dan die voor standaard pakketten. Dit kan aanzienlijk bijdragen aan de kostenbesparing voor webwinkels. 
  1. Gemakkelijke aflevering: een van de grote voordelen van brievenbusdozen is dat ze altijd kunnen worden afgeleverd, ongeacht of de ontvanger thuis is of niet. Dit zorgt voor meer flexibiliteit in het bezorgproces. 
  1. Herkenbaarheid en unieke uitpakervaring: brievenbusdozen kunnen aan zowel de binnen- als buitenzijde bedrukt worden, waardoor ze bijdragen aan de herkenbaarheid van je merk of bedrijf. Voorzie de brievenbusdoos van een unieke bedrukking en reken maar dat de verpakking bijdraagt aan een positieve ‘unboxing experience’ voor de consument. 

Soorten brievenbusdozen

1. Standaard Brievenbusdozen

Bangma Verpakking biedt standaard brievenbusdozen aan die zowel in bruin als wit, en in verschillende standaardformaten verkrijgbaar zijn, waaronder A4, A5 en A6. Deze dozen zijn enkelgolf en wegen respectievelijk ongeveer 90 gram voor A4-formaat en 30 gram voor A6-formaat.

2. Smallfix Brievenbusdozen

Smallfix brievenbusdozen, ook bij ons verkrijgbaar, zijn voorzien van een bovenklep, waardoor de inhoud gemakkelijk uit de verpakking gehaald kan worden. Deze dozen zijn in enkelgolf bruin karton beschikbaar in twee standaardformaten. Ze zijn eenvoudig te vouwen en te openen, wat zowel voor de verzender als ontvanger handig is.

3. Aanvullende bescherming

Voor breekbare producten kun je ervoor kiezen om brievenbusdozen op te vullen met schuim- of luchtkussenfolie. Heb je echt veel ruimte over? Kijk dan eens bij een alternatieve manier van verzenden met een luchtkussenenvelop. 

Personalisatie en maatwerk 

 

Brievenbusdoos-binnenzijde-bedrukt

Bij Bangma Verpakking kun je niet alleen kiezen uit standaard brievenbusdozen, maar ook je verpakkingen personaliseren. Je kunt je doosjes laten bedrukken met iedere gewenste afbeelding in PMS-kleuren, waardoor je de verpakking van je product kunt integreren in je marketingstrategie. Voor meer informatie over personalisatiemogelijkheden kun je contact opnemen met het salesteam van Bangma Verpakking of een offerte aanvragen.

Verpakking op maat 

Naast brievenbusdozen biedt Bangma Verpakking ook andere op maat gemaakte verpakkingsoplossingen aan. Als je specifieke behoeften hebt voor je productverpakkingen, kun je vrijblijvend contact opnemen met een van hun specialisten. Ze kunnen je adviseren over onder andere verpakkingen bedrukken en duurzaam verpakken, en onderzoeken welke verpakkingsoplossing het beste bij jouw product past. 

Kortom, brievenbusdozen zijn een slimme keuze voor webshops en e-commercebedrijven die kleinere producten verzenden. Ze bieden kostenvoordelen, flexibiliteit in bezorging en de mogelijkheid tot personalisatie. Bangma Verpakking staat klaar om je te helpen met een breed scala aan brievenbusdozen en verpakkingsoplossingen op maat, zodat je producten veilig en stijlvol bij je klanten kunnen aankomen. 

Tags : , , , ,