Welk verpakkingstape kopen?


Welke tape je moet gebruiken, is afhankelijk van welke product je verpakt, in welke doos je dit verpakt en wat de functie van de tape is. Kartonnen dozen met een hoge klepspanning eisen een andere soort tape dan dozen die erg licht zijn en waar weinig inhoud in zit.

Het kiezen van de juiste verpakkingstape is cruciaal voor een effectief en veilig verpakkingsproces. Bij Bangma Verpakking begrijpen we dat niet alle tapes hetzelfde zijn, en daarom bieden we een uitgebreid assortiment aan verpakkingstapes om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Of je nu lichte dozen verzegelt of zwaardere, dozen met hoge klepspanning, wij hebben de perfecte tape voor jou.

Tape assortiment

Soorten verpakkingstape

Polyprop Acryl Tape

Ideaal voor kleine dozen en pakketbundeling

Polypropyleen acryl tape, afgekort als PP acryl tape, is een veelzijdige optie voor het verzegelen van dozen en het bundelen van pakketten. Deze tape is niet alleen betaalbaar, maar ook vrijwel onzichtbaar op verzenddozen. Het is bestand tegen scheuren onder koude omstandigheden en rolt geluidloos af. Met een dikte van 28 micron is het beschikbaar in transparant, wit en bruin.

Polyprop Tape

Voor zwaardere dozen en hoge klepspanning

Onze superplus tape is een heldere en transparante polypropyleen tape met uitstekende hechting. Het is een kostenefficiënt alternatief voor PVC tape en perfect geschikt voor dozen met een zware inhoud of hoge klepspanning. Deze tape is vrijwel onzichtbaar op witte verzenddozen en rolt geruisloos af. Zorg ervoor dat je deze tape op kamertemperatuur bewaart om scheuren te voorkomen. Met een dikte van 35 micron is het beschikbaar in transparant, wit en bruin.

PVC Tape

Uitzonderlijke kleefkracht voor dozen met hoge klepspanning

PVC tape, ook wel vinyl tape genoemd, biedt een uitstekende kleefkracht voor dozen met een hoge klepspanning. Deze tape is niet rekbaar in de lengte en breedte, wat ervoor zorgt dat de dozen veilig zijn afgesloten. PVC tape is handscheurbaar en bestand tegen vocht. De lijmlaag is gemaakt van natuurlijk rubber en dempt geluid. Met een dikte van 32 micron is het beschikbaar in transparant, wit en bruin.

Verpakkingstape Vinyl tape (PVC tape)

 

Links: Polyprop tape

Rechts: PVC tape (ofwel vinyl tape)

Dispensers voor verpakkingstape

Wij bieden ook een selectie van tape dispensers om het verpakkingsproces te vereenvoudigen. Voor de meeste verpakkingstapes met een breedte van 48 mm en een rollengte van 66 meter zijn er twee soorten dispensers beschikbaar:

  • Kunststof tapedispensers: deze lichtgewicht dispensers zijn geschikt voor standaard tapes met een breedte van 50 mm en zijn uitgerust met een rem voor nauwkeurig aanbrengen en op spanning brengen van de tape.
  • Metalen tapedispensers: deze stevige dispensers zijn ontworpen voor het afrollen van standaard tapes met een breedte van 50 mm. Ze bieden duurzaamheid en stabiliteit in het verpakkingsproces.

Kunststof tapedispenser Metalen tapedispenser

Overige tapes

Waarschuwingstape

Verhoog de attentiewaarde met fluorescerende waarschuwingstape

Waarschuwingstape

Waarschuwingstape, ook wel signaaltape genoemd, heeft een hoge attentiewaarde voor zowel transporteurs als ontvangers. Deze tape is verkrijgbaar in fluorescerend oranje met zwarte bedrukking (met de tekst “breekbaar” of “fragile”) en kan ook in andere kleuren worden besteld. Met een dikte van 32 micron is het gemaakt van polypropeen (PP) tape.

Bedrukte tape met logo

Verhoog jouw merkidentiteit met op maat gemaakte tape

Naast ons standaard assortiment onbedrukte verpakkingstapes bieden je de mogelijkheid om tape met eigen logo of tekst te bedrukken. Dit draagt bij aan het vergroten van de naamsbekendheid en zorgt ervoor dat jouw pakketten tijdens transport en opslag gemakkelijk herkenbaar zijn. Je kunt kiezen uit basiskleuren zoals transparant, wit of bruin tape en tot 3 kleuren in jouw ontwerp opnemen, evenals diapositieve of all-over bedrukkingen.

Bedrukte tape

Welke verpakkingstape kopen?

De keuze van verpakkingstape is afhankelijk van het product dat je verpakt, de doos die je gebruikt en de beoogde functie van de tape. Voor kartonnen dozen met hoge klepspanning heb je een ander type tape nodig dan voor lichte dozen met weinig inhoud. Bij twijfel, aarzel niet om contact op te nemen met onze salesafdeling voor deskundig advies over welke tape het beste bij jouw behoeften past.

0321 312 562sales@bangma.nl

Bij Bangma Verpakking hebben we de juiste tape voor jouw specifieke toepassing. Vertrouw op onze hoogwaardige tapes en dispensers om uw verpakkingsproces te optimaliseren en jouw goederen veilig en efficiënt te verzenden. Kies voor kwaliteit, kies voor verpakkingstape van Bangma Verpakking.

Tags : , , , ,