Wat is een enkelgolf kartonnen doos?


Alles wat je moet weten over enkelgolf kartonnen dozen

Kartonnen dozen zijn een essentieel onderdeel van de verpakkingsindustrie, en een van de meest voorkomende varianten is de enkelgolf kartonnen doos. We zullen je hier alles vertellen wat je moet weten over enkelgolf kartonnen dozen, inclusief wat ze zijn, het verschil tussen enkelgolf en dubbelgolf dozen, en de verschillende soorten kartonnen dozen die beschikbaar zijn.

Wat is een enkelgolf kartonnen doos?

Een enkelgolf kartonnen doos is gemaakt van karton dat bestaat uit minstens drie lagen. De eerste laag is een vlakke papieren laag, waarop de tweede laag wordt vastgelijmd. Deze tweede laag is gemaakt van gegolfd papier, wat de kenmerkende golfstructuur creëert. Als de doos bedoeld is voor verpakking, wordt er meestal een derde papieren laag bovenop de golfstructuur toegevoegd voor extra dekking. Enkelgolf kartonnen dozen zijn over het algemeen geschikt voor het dragen van artikelen tot 10 kg. Het aantal en de hoogte van de golven in het karton zijn gestandaardiseerd en beïnvloeden de sterkte van de doos.

Verschil tussen enkelgolf en dubbelgolf kartonnen dozen

Wanneer je op zoek bent naar kartonnen dozen, zul je vaak de keuze hebben tussen enkelgolf en dubbelgolf kartonnen dozen. Het belangrijkste verschil tussen de twee zit in de structuur van het karton.

Enkelgolf kartonnen doosDubbelgolf kartonnen doos

  • Enkelgolf dozen (links): Deze dozen bestaan uit een enkele golflaag tussen twee vlakke deklagen. Ze zijn geschikt voor het verpakken van lichtere goederen, meestal tot ongeveer tien kilo.
  • Dubbelgolf dozen (rechts): In tegenstelling tot enkelgolf dozen hebben dubbelgolf dozen twee golflagen tussen de deklagen. Dit maakt ze aanzienlijk sterker dan enkelgolf dozen en geschikt voor zwaardere goederen, meestal tussen de tien en dertig kilo.

Het kiezen tussen enkelgolf en dubbelgolf kartonnen dozen hangt dus af van het gewicht en de stevigheidseisen van je producten.

Soorten kartonnen dozen

Enkelgolf en dubbelgolf kartonnen dozen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van je specifieke behoeften:

  • Amerikaanse vouwdozen: Dit zijn de meest gebruikte standaard kartonnen dozen. Ze hebben kleppen aan de boven- en onderzijde en zijn veelzijdig in gebruik.
  • Autolock dozen: Deze dozen hebben een zelfsluitend ontwerp, wat het inpakproces vereenvoudigt.
  • Verhuisdozen: Robuuste dozen die ideaal zijn voor verhuizingen en het beschermen van kwetsbare items.
  • Schoenendozen: een veelzijdige en veelgebruikte verzendverpakking (niet alleen voor schoenen).

Ongeacht het type product of de verzendbehoeften die je hebt, er is altijd een geschikte kartonnen doos beschikbaar.

Op maat gemaakte verpakkingen

Heb je specifieke eisen voor verpakkingen? Bij Bangma Verpakking bieden we ook op maat gemaakte verpakkingsoplossingen aan. Of je nu een aangepaste productverpakking nodig hebt of advies wilt over bedrukken en duurzaam verpakken, onze specialisten staan klaar om je te helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op, en we zullen samen met jou de beste verpakkingsoplossing voor jouw product vinden.

Kartonnen dozen en enkelgolf kartonnen dozen spelen een cruciale rol in het veilig en efficiënt verpakken en verzenden van goederen. Met de juiste kennis en keuzes kun je ervoor zorgen dat je producten veilig en intact hun bestemming bereiken. Als je meer wilt weten over onze kartonnen dozen en verpakkingsoplossingen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder!

0321 312 562sales@bangma.nl

Tags : , , ,

Enkelgolf-kartonnen-doos-amerikaanse vouwdozen