Wat is een dubbelgolf kartonnen doos?


Alles wat je moet weten over dubbelgolf kartonnen dozen 

Kartonnen dozen zijn een onmisbaar onderdeel van de verpakkingsindustrie. Ze bieden duurzame bescherming voor verschillende soorten producten tijdens transport en opslag. Hier ontdek je alles wat je moet weten over dubbelgolf kartonnen dozen, het verschil tussen enkelgolf en dubbelgolf kartonnen dozen, en de verschillende soorten kartonnen dozen die beschikbaar zijn. 

Wat is een dubbelgolf kartonnen doos? 

Dubbelgolf kartonnen dozen zijn, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van twee lagen golfkarton. Deze extra laag maakt ze aanzienlijk sterker dan enkelgolf kartonnen dozen. Dubbelgolf kartonnen dozen zijn ontworpen om zwaardere en kwetsbare producten veilig te verpakken en te transporteren. Ze kunnen een indrukwekkend gewicht van maximaal 30 kilogram dragen, wat ze ideaal maakt voor het verzenden van bulkgoederen of producten die extra bescherming nodig hebben. 

Enkelgolf versus dubbelgolf kartonnen dozen 

Wanneer je op zoek bent naar kartonnen dozen, heb je vaak de keuze hebben tussen enkelgolf en dubbelgolf kartonnen dozen. Het belangrijkste verschil tussen de twee zit in de structuur van het karton. 

Enkelgolf kartonnen doosDubbelgolf kartonnen doos

  • Enkelgolf dozen (links): deze dozen bestaan uit een enkele golflaag tussen twee vlakke deklagen. Ze zijn geschikt voor het verpakken van lichtere goederen, meestal tot ongeveer tien kilo. 
  • Dubbelgolf dozen (rechts): deze dozen zijn de juiste keuze voor goederen die tussen de tien en dertig kilogram wegen. Dankzij hun extra stevigheid zijn ze in staat om zwaardere belastingen te dragen en bieden ze extra bescherming tegen stoten en schokken tijdens het transport.  

Het kiezen tussen enkelgolf en dubbelgolf kartonnen dozen hangt dus af van het gewicht en de stevigheidseisen van je producten.  

Soorten kartonnen dozen 

De enkelgolf en dubbelgolf kartonnen dozen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Enkele van de meest voorkomende soorten zijn: 

  • Amerikaanse Vouwdozen: deze dozen zijn voorzien van kleppen aan de boven- en onderkant en zijn erg populair vanwege hun eenvoudige constructie. 
  • Autolock dozen: door de zelfsluitende bodem zijn autolock dozen snel en gemakkelijk op te zetten, wat tijd bespaart bij het verpakken van producten. 
  • Palletdozen: deze dozen zijn ontworpen om op pallets te worden geplaatst en zijn ideaal voor grotere hoeveelheden of bulkverzendingen. 
  • Verhuisdozen: speciaal ontworpen voor het verpakken van persoonlijke bezittingen tijdens verhuizingen, bieden deze dozen duurzame bescherming. 
  • Of je nu een product wilt verzenden, verhuizen of opslaan, er is altijd een geschikte kartonnen doos voor jouw specifieke behoeften. 

Verpakking op maat 

Bij Bangma Verpakking begrijpen we dat geen enkel product hetzelfde is. Daarom bieden we ook op maat gemaakte verpakkingsoplossingen. Als je specifieke eisen hebt voor jouw verpakking, zoals bedrukking of duurzaamheidsopties, staan onze specialisten klaar om je te helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek de mogelijkheden voor jouw unieke verpakkingsbehoeften. 

De conclusie is dat kartonnen dozen veelzijdige en essentiële hulpmiddelen zijn in de wereld van verpakking en transport. Dubbelgolf kartonnen dozen bieden extra stevigheid en bescherming voor zwaardere en kwetsbare items. Met verschillende soorten kartonnen dozen beschikbaar, kun je altijd de juiste verpakkingsoplossing vinden voor jouw specifieke behoeften. Bij Bangma Verpakking helpen we je graag bij het vinden van de perfecte verpakkingsoplossing, of het nu standaard dozen zijn of op maat gemaakte verpakkingen voor jouw unieke producten. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie! 

Tags : , , ,

Dubbelgolf-kartonnen-dozen