Stora Enso officieel eigenaar van de Jong Packaging Group


PERSBERICHT – Stora Enso heeft de acquisitie afgerond van de Nederlandse De Jong Packaging Group, één van de grootste golfkartonproducenten in de Benelux. De in september 2022 aangekondigde acquisitie, met een waarde van ca. 1.020 miljoen euro, werd vandaag afgerond na verkrijging van de benodigde vergunningen en het raadplegen van de werknemers.

Dronten, 9 januari 2022 – De acquisitie zal Stora Enso’s positie op de Europese verpakkingsmarkten aanzienlijk versterken en toegang bieden tot de golfkartonmarkt in Nederland, België, Duitsland en Groot-Brittannië. Met de acquisitie zal Stora Enso’s divisie Packaging Solutions de productiecapaciteit voor golfkarton uitbreiden met ca. 1.200 miljoen m2 tot meer dan 2.000 miljoen m2, waaronder de lopende uitbreidingsprojecten van de De Jong Packaging Group. De omzet van De Jong Packaging Group in 2022 wordt geschat op ca. 1 miljard euro. Haar productportefeuille en geografische aanwezigheid zijn een goede aanvulling en versterken Stora Enso’s aanbod, met name op het gebied van versproducten, e-commerce en industriële verpakkingen.

“Ik ben blij De Jong Packaging Group officieel te mogen verwelkomen als onderdeel van Stora Enso. Deze acquisitie verbetert Stora Enso’s strategische ontwikkeling door de omzetgroei te versnellen en ons marktaandeel in hernieuwbare verpakkingen in Europa uit te breiden”, zegt Annica Bresky, President en CEO bij Stora Enso.

Voorgaande persberichten over de acquisitie:

1 december 2022: Stora Enso received approval for the acquisition of De Jong Packaging Group

8 september 2022: Stora Enso acquires Dutch company De Jong Packaging Group to accelerate growth in renewable corrugated packaging

Bekijk hier het volledige persbericht.

Stora-Enso-logo-wit