Shelf Ready Packaging


SRP-verpakkingen, ook bekend als Shelve Ready Packaging (schapklare verpakkingen), vormen de spil van een efficiënte schapindeling in een supermarkt. Deze veelzijdige doos maakt het voor vakkenvullers een fluitje van een cent om producten snel en vlekkeloos in schappen te plaatsen. Maar wat maakt deze verpakkingen nu zo bijzonder?

Wat is SRP?

De term SRP, afgeleid van ‘shelve-ready-packaging’, is een verpakkingsoplossing die speciaal is ontworpen om producten snel en efficiënt in schappen te plaatsen. Deze verpakkingen kunnen direct vanuit de transportverpakking in het schap worden geplaatst, waardoor de vulling van schappen gemakkelijker en sneller verloopt. Shelve-ready-packaging is vaak voorzien van eenvoudige openingsmechanismen en kan op maat worden gemaakt voor specifieke schapindelingen. Bangma Verpakking biedt op maat gemaakte SRP-verpakkingen met diverse druktechnieken (denk aan flexo, offset en digitale bedrukking), waardoor merkcommunicatie en grafische ontwerpen krachtig tot uiting komen.

Diverse SRP-verpakkingen van Bangma Verpakking

SRP-verpakkingen komen in verschillende vormen en maten. Van autolockdozen met losse deksels tot Amerikaanse vouwdozen met perforaties en box-in-box verpakkingen; er is een breed scala aan opties beschikbaar. Deze verpakkingen zijn niet alleen ontworpen voor eenvoudige plaatsing in schappen maar kunnen ook worden aangepast aan specifieke schapindelingen. Zo bieden we een uitgebreid aanbod aan ‘Retail Ready Packaging’ en hiermee kunnen we de producerende en verwerkende voedingsmiddelenbedrijven goed bedienen.

Bekijk enkele van onze SRP-verpakkingen

Slide 1
Slide 2
Slide 3
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

De voordelen van Shelf Ready Packaging

In een winkelomgeving moet efficiënt en snel gewerkt worden. Een SRP verpakking is gemakkelijk in gebruik. Deze verpakkingen voldoen aan een aantal voordelen die essentieel zijn voor efficiënte verwerking in een winkelomgeving:

  • Herkenbaarheid: De SRP-verpakking is een secundaire verpakking (want de producten die erin zitten zijn verpakt in de primair verpakking), maar moet alsnog gemakkelijk te herkennen zijn in een winkel. Dit betekent dat merk, maat en variant duidelijk zichtbaar moeten zijn. Een kartonnen SRP-verpakking is gemakkelijk te bedrukken en dat zorgt voor duidelijke zichtbaarheid van het product en merk.
  • Gemakkelijke openen en snelle plaatsing in het schap: aanvullen moet in één beweging gebeuren, zonder risico dat de inhoud eruit kan vallen, en het totale gewicht moet binnen veilige grenzen blijven. Een SRP-verpakking van golfkarton (dat van zichzelf lichtgewicht is) kan direct in het schap geplaatst worden, zonder dat het volledig uitgepakt moet worden. De bovenkant is er in één handeling af te halen) en daardoor is de verpakking snel klaar voor presentatie.
  • Toegankelijkheid voor klanten: de SRP-verpakking moet gemakkelijk toegankelijk zijn voor het winkelend publiek, want ze zijn zo ontworpen dat de primaire verpakkingen altijd zichtbaar zijn, niet aan het oog worden onttrokken en kunnen worden verwijderd. Ze moeten ook gemakkelijk teruggezet kunnen worden als de koper na overweging besluit om niet te kopen.
  • Duurzaamheid: het voordeel van golfkarton is dat het recyclebaar is. De SRP-verpakking is na gebruik gemakkelijk plat te maken en te recyclen.

De voordelen van een SRP-verpakking voor retailers

Onder retailers zijn SRP-verpakkingen immens populair, want Shelf Ready Packaging:

  • Is sneller bij te vullen in het schap en zorgt daarmee voor een hogere productiviteit.
  • Heeft vaste afmetingen, waardoor optimaal gebruik kan worden gemaakt van ruimte in het schap.

De voordelen van een SRP-verpakking voor leveranciers

Ook voor leveranciers zijn SRP-verpakkingen een goede keuze, omdat:

  • Je producten in een bedrukte SRP-verpakking extra opvallen in het schap en je zo beter concurreert.
  • Je dankzij het snelle inpakken van deze verpakkingen profiteert van tijdbesparing in het logistieke proces.

SRP-verpakking laten maken?

Bangma Verpakking, met decennialange ervaring, biedt een breed scala aan SRP-verpakkingen, inclusief op maat gemaakte oplossingen. Samen kunnen we de perfecte productverpakking voor jouw doelstellingen realiseren en je alles vertellen over onze expertise in verpakkingen bedrukken.

Laat jouw Shelf Ready Packaging bedrukken

Kies voor effectieve schapklare verpakkingen die niet alleen de efficiëntie verhogen maar ook de merkuitstraling versterken. Neem vandaag nog contact op met Bangma Verpakking voor advies op maat of een offerte op basis van jouw unieke behoeften. Optimaliseer jouw schapindeling en maak een blijvende indruk in de supermarkt!

Neem contact met ons op via 0321 – 312562 of stuur een mail naar sales@bangma.nl.

Kartonnen-productrays