Shelf Ready PackagingLetterlijk vertaald betekent Shelf Ready Packaging ‘plankklare verpakking’. Dit type verpakking kom je dan ook vaak tegen in winkels en supermarkten. De SRP-verpakking levert zowel de retailer als de leverancier verschillende voordelen op. Welke dat zijn, lees je in dit blog!

Wat is Shelf Ready Packaging?

First things first. Voordat we meer vertellen over de voordelen voor de leverancier en retailer, vertellen we je natuurlijk waarnaar het begrip Shelf Ready Packaging verwijst. Een SRP-verpakking is een doos die vrijwel direct door de vakkenvuller in het schap neergezet kan worden. Het is een containerbegrip, wat betekent dat verschillende soorten verpakkingen een SRP-verpakking kunnen worden genoemd. Zo kan bijvoorbeeld ook een autolockdoos een SRP-verpakking zijn.

Waarom kiezen voor een SRP-verpakking?

Doordat de verpakking direct in het schap kan worden gezet, hoeft het winkelpersoneel minder handelingen te verrichten. Zo hoeft een vakkenvuller vaak alleen de bovenkant van de doos af te scheuren, waarna hij in z’n geheel in het schap kan worden gezet. Wanneer het om grote oplages gaat, zal deze relatief kleine tijdsbesparing natuurlijk grote (financiële) voordelen opleveren over een langere periode. Daarnaast biedt een stevige verpakking natuurlijk bescherming tijdens transport en/of opslag.

SRP-verpakking: wensen van supermarkten

De SRP-verpakking biedt de retailer duidelijk een voordeel, doordat de producten eenvoudig in het schap te plaatsen zijn door het personeel. Daarnaast hebben supermarkten vaak specifieke wensen voor de afmetingen van de verpakkingen, zodat zij optimaal gebruik kunnen maken van de beschikbare ruimte in het schap.

SRP-verpakkingen bedrukken

Door te kiezen voor een bedrukte SRP-verpakking, profiteer je niet alleen van gebruiksgemak voor de retailer, maar zorg je er ook voor dat je producten extra opvallen in het winkelschap. Met name in supermarkten, waar het aanbod groot is en de concurrentie hoog, is dit vaak geen overbodige luxe.

SRP-verpakking laten maken?

Bij Bangma Verpakking beschikken we over vele jaren ervaring met verpakkingen en voorzagen we al vele tevreden opdrachtgevers van een SRP-verpakking op maat. We gaan graag samen op zoek naar de beste SRP-verpakking voor je product en geven je vrijblijvend advies over de verschillende soorten karton en constructies. Daarnaast kunnen we je alles vertellen over hoe we verpakkingen bedrukken.

Contact opnemen met Bangma Verpakking

Wil je meer weten over het laten maken van productverpakkingen door Bangma Verpakking of wil je een offerte opvragen voor het laten maken van een SRP-verpakking op maat? Neem vrijblijvend contact met ons op. Dit kan telefonisch via 0321 – 312562 of door een e-mail te sturen naar sales@bangma.nl. We ontdekken graag wat we voor je kunnen betekenen.