Wat is een kartonnen tray


Kartonnen trays: veelgebruikte AGF-verpakkingen

Verse en kwetsbare producten vormen de ruggengraat van de AGF-sector. Met de vereiste koeling en hoge beschermingseisen is de keuze voor de juiste verpakking van cruciaal belang. Hier komen golfkartonnen trays om de hoek kijken. Deze veelzijdige en efficiënte verpakkingsoplossingen bieden optimale bescherming voor delicate producten, zoals groenten, fruit en andere verse waren.

Waarom kartonnen trays in de AGF-Sector?

Kartonnen trays (of opzettrays) zijn van golfkarton en hebben zich bewezen als een van de meest gebruikte verpakkingsoplossingen in de AGF-sector. Dit komt door hun specifieke voordelen:

  • Uitstekende bescherming: kartonnen trays zijn ontworpen om maximale bescherming te bieden aan kwetsbare producten. Dankzij hun stevige constructie en verstevigde hoeken blijven producten veilig en onbeschadigd tijdens transport en opslag.
  • Efficiënte opslag: de trays zijn gemakkelijk stapelbaar, waardoor optimaal gebruik kan worden gemaakt van opslagruimte. Dit is essentieel in een sector waarin de vraag naar ruimte hoog is en de behoefte aan georganiseerde opslag groot.
  • Hygiëne en voedselveiligheid: in de AGF-sector zijn hygiëne en voedselveiligheid van het grootste belang. Kartonnen trays voldoen aan strenge normen op deze gebieden. Bovendien kan een speciale beschermlaag (PE) worden toegevoegd om te voorkomen dat vocht het karton aantast, waardoor zowel de verpakking als het product beschermd blijft.

Maatwerktrays voor diverse verpakkingsbehoeften

Elke sector en elk product heeft zijn eigen unieke eisen, en dat geldt ook voor de AGF-sector en kartonnen trays. Deze trays worden gekenmerkt door hun rechthoekige ontwerp en verstevigde hoeken, die variëren in richting en sterkte. De keuze voor het type hoek en de constructie hangt af van het product, het transport en de opslagvereisten.

Of het nu gaat om inwaarts of uitwaarts gedraaide hoeken, elke tray wordt afgestemd op de beschermings- en stabiliteitseisen van het specifieke product. Dit zorgt ervoor dat de onderste tray in een stapel het gewicht kan dragen, en biedt optimale bescherming gedurende het hele logistieke proces.

Mooie presentatie van verse producten

Een vers product verdient een aantrekkelijke presentatie, en bij Bangma Verpakking begrijpen we dat als geen ander. Daarom bieden we een breed scala aan druktechnieken waarmee jouw product optimaal tot zijn recht komt.

Of het nu gaat om kleurrijke afbeeldingen, logo’s of andere ontwerpelementen, we kunnen de verpakkingen aanpassen aan de uitstraling die je wilt bereiken. We bieden twee soorten druktechnieken:

  • Offset bedrukking: voor scherpe, gedetailleerde ontwerpen. Geef de verpakking een extra chique uitstraling door het te voorzien van een laklaag. Geschikt voor kleine oplagen.
  • Flexo bedrukking: kosteneffectief en geschikt voor grotere oplagen. Je hebt de keuze tussen preprint en postprint. Beiden hebben hun eigen diverse voordelen en een verschillend prijskaartje. Laat je hierover informeren door onze sales afdeling.

Wil je inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje in onze verpakkingsgalerij en ontdek de mogelijkheden van kartonnen trays op maat voor de AGF-sector.

Bangma Verpakking: jouw Partner in AGF-Verpakkingen

Bij Bangma Verpakking begrijpen we de tijdsgevoeligheid van de AGF-sector. Met meer dan 10 opzetstations op onze locatie in Dronten kunnen we snel grote hoeveelheden kartonnen trays opzetten en met behulp van onze eigen vrachtwagens leveren. Daarnaast bieden we meer soorten AGF-verpakkingen voor het verpakken van verse groenten en fruit. Onze klantenservice staat garant voor snelle en betrouwbare service, waarbij persoonlijk contact voorop staat. Laat je adviseren door onze AGF-specialisten en neem contact op via onderstaande buttons.

0321 312 562sales@bangma.nl

Tags : , , ,