Wat is een palletdoos?


De naam zegt het al: een palletdoos is een type doos die speciaal ontworpen is om op ene pallet te worden geplaatst, het past qua afmetingen dus precies op een pallet. Palletdozen worden gemaakt van sterk karton, zodat je er zware goederen mee kunt vervoeren. Doordat de doos precies past, steekt deze niet uit naast de pallet. De afmetingen van de exportdozen zijn op basis van de maten van Euro- en blokpallets. Het is een robuuste verpakkingsoplossing die voornamelijk wordt gebruikt voor het verzenden en opslaan van grote hoeveelheden goederen. Palletdozen zorgen voor een optimale bescherming tijdens transport en opslag.

De voordelen van palletdozen

Het gebruik van palletdozen biedt verschillende voordelen voor bedrijven die goederen verpakken en distribueren. Ten eerste zorgen palletdozen voor een efficiëntere logistiek. Doordat ze speciaal zijn ontworpen om op pallets te passen, kunnen ze gemakkelijk worden gestapeld, waardoor kostbare ruimte in vrachtwagens en opslagruimtes wordt bespaard. Dit maximaliseert de lading en vermindert het aantal ritten dat nodig is voor transport.

Daarnaast zorgen palletdozen voor een verbeterde bescherming van de goederen tijdens het transport. Dankzij hun robuuste constructie bieden ze weerstand tegen schokken, stoten en andere externe invloeden. Bovendien kunnen palletdozen worden voorzien van extra beschermingsmaterialen, zoals schuim of opvulmateriaal, om de goederen nog beter te beschermen tegen mogelijke schade.

Een ander voordeel van palletdozen is dat ze gemakkelijk te hanteren zijn. Dankzij hun formaat en constructie kunnen ze eenvoudig worden geladen en gelost met behulp van heftrucks of palletwagens. Dit bespaart tijd en moeite bij het laden en lossen van grote hoeveelheden goederen.

Op zoek naar palletdozen of andere verpakkingen? Bij Bangma Verpakking vindt je een ruim assortiment aan verschillende verpakkingen.

Soorten palletdozen

Blokpallet dozen

Blokpallet dozen zijn dubbelgolf kartonnen dozen en zijn geschikt om op blokpallets met een grondafmeting van 1.000 bij 1.200 mm te stapelen. De maximale draagcapaciteit van blokpallet dozen is 250 kg.

Palletiseerbare dozen

Naast grote blokpallet dozen, hebben we ook kleinere collomodulaire dozen die je op europallets kunt stapelen. Deze kartonnen dozen zijn beschikbaar in enkelgolf en dubbelgolf en collomodulair te stapelen, zodat je jouw pallet optimaal kunt benutten met verschillende afmetingen dozen. De afmetingen van de dozen vallen exact binnen de pallet wanneer je deze modulaire verpakkingen stapelt. De draagcapaciteit van onze dubbelgolf palletdozen bij palletstapeling in de kleine formaten is ongeveer 100 kg. De grotere dozen hebben een draagcapaciteit tot wel 250 kg.

Direct bestellen?

0321 312 562sales@bangma.nl

Palletdozen op maat

Grote en kleine palletdozen kunnen we ook voor jou op maat maken. Dit is al mogelijk vanaf 1 stuk per formaat. Op basis van het door jou te verpakken product en de manier van stapelen adviseren we je over de juiste kwaliteit. Meer weten of inspiratie opdoen?

Palletdozen van Bangma Verpakking

Palletdozen zijn de ideale verpakkingsoplossing voor bedrijven die efficiënt willen verzenden en veilig willen opslaan. Met hun robuuste constructie, ruimtebesparende eigenschappen en gemakkelijke hantering bieden palletdozen aanzienlijke voordelen voor de logistiek en bescherming van goederen. Als je op zoek bent naar stevige palletdozen van hoge kwaliteit, ben je bij bij Bangma Verpakking aan het juiste adres. Investeer in palletdozen en verzend je goederen op een veilige en efficiënte manier.

Tags : , , , ,