De kracht van de amerikaanse vouwdoos


De amerikaanse vouwdoos is een veelgebruikte kartonnen doos die is ontworpen om eenvoudig en efficiënt te kunnen worden opgezet en gevuld met goederen. In deze blog gaan we dieper in op de herkomst van de amerikaanse vouwdoos, de eigenschappen en voordelen ervan en waarom het een populaire keuze is in verschillende industrieën.

Van de Verenigde Staten tot de rest van de wereld

De Amerikaanse vouwdoos werd voor het eerst gepatenteerd in de Verenigde Staten in 1871 door Albert Jones. Het ontwerp van de vouwdoos was revolutionair omdat het gemakkelijk op te zetten en te vullen was, terwijl het toch stevig genoeg was om goederen veilig te vervoeren. In de jaren rondom 1890 werd de amerikaanse vouwdoos steeds populairder in de Verenigde Staten en uiteindelijk werd het ook in andere delen van de wereld geïntroduceerd.

De term “amerikaanse vouwdoos” is dan ook waarschijnlijk ontstaan omdat het ontwerp van de doos zo populair werd in de Verenigde Staten. Tegenwoordig is het een van de meest voorkomende vormen van kartonnen dozen en wordt het wereldwijd gebruikt in verschillende industrieën. Bij Bangma Verpakking leveren we regelmatig amerikaanse vouwdozen aan uiteenlopende opdrachtgevers en daarom vertellen we je hier graag wat meer over deze bekende verpakking.

Efficiëntie en eenvoud: eigenschappen van de amerikaanse vouwdoos

De amerikaanse vouwdoos is gemaakt van één stuk karton dat op bepaalde plaatsen is gevouwen om de vorm van de doos te creëren. De vouwbare doos wordt aan de onder- en bovenkant dichtgevouwen en de golf zorg ervoor dat het karton steeds maar op één manier kan plooien. Hierdoor behoudt de amerikaanse vouwdoos zijn vorm. Het ontwerp van de doos maakt het gemakkelijk om op te zetten en te vullen, wat tijd en moeite bespaart in vergelijking met andere soorten dozen. Bovendien is de doos licht van gewicht, wat de verzendkosten verlaagt en het makkelijker maakt om te transporteren.

De Amerikaanse vouwdoos voor verschillende industrieën

Tegenwoordig wordt de Amerikaanse vouwdoos nog steeds veel gebruikt in de verpakkingsindustrie en is het een van de meest voorkomende vormen van kartonnen dozen. Het is een veelzijdige en kosteneffectieve oplossing voor het verpakken en verzenden van allerlei soorten goederen, van voedsel en dranken tot elektronica en kleding.

10 voordelen van de amerikaanse vouwdoos

Het is natuurlijk niet voor niets één van de populairste verpakkingen. Zie hieronder de 10 voordelen van de amerikaanse vouwdoos.

  • Gemakkelijk op te zetten en te vullen
  • Lichtgewicht, wat de verzendkosten verlaagt
  • Stevig genoeg om goederen veilig te vervoeren
  • Geschikt voor verschillende soorten producten en industrieën
  • Beschermt goederen tegen schokken en stoten tijdens transport
  • Kosteneffectieve oplossing voor verpakken en verzenden
  • Verkrijgbaar in vrijwel elke afmeting
  • Leverbaar in enkel-, dubbel- en driegolf-karton
  • Erg geschikt om mee te stapelen
  • Relatief makkelijk te bedrukken

Wil je direct amerikaanse vouwdozen bestellen of een amerikaanse vouwdoos op maat laten maken? Neem gerust contact met ons op! Onze verpakkingsdeskundigen gaan graag voor je aan de slag.

0321 – 312562 Mail

Benieuwd naar onze mogelijkheden per industrie? Lees meer over de mogelijkheden die wij bieden voor de Retail Food, AGF, E-commerce en Industrie.

Tags : , ,

Amerikaanse-vouwdoos