Onboarden bij Bangma Verpakking: een kijkje achter de schermen


In de afgelopen zes maanden mochten we bij Bangma Verpakking een aantal nieuwe collega’s verwelkomen. Met name op de logistieke afdeling hebben we ons team uitgebreid met chauffeur Marc, supply chain manager Rogier en teamleider Jan Paul. In deze blog geven we je een exclusief kijkje achter de schermen bij het onboardingsproces van Bangma Verpakking. We zijn benieuwd naar hun ervaringen tijdens de eerste maanden bij ons bedrijf, dus geven we ze hier het woord.

Logistiek bij Bangma Verpakking

Bij Bangma Verpakking hebben we alle facetten van logistiek in eigen hand. Met een magazijn van ruim 20.000 m² organiseren we de inslag, uitslag en opslag van goederen, en verzorgen we het transport naar onze klanten. Het grootste deel van het transport wordt door onze eigen chauffeurs uitgevoerd. Als voorraadhoudend bedrijf houden we producten van onze klanten op voorraad, zodat zij deze wekelijks kunnen afroepen. Met een team van ruim 10 collega’s zorgen we ervoor dat alle logistieke processen nauwkeurig worden georganiseerd.

Chauffeur Marc aan het woord

Iets meer dan een half jaar geleden trad Marc in dienst bij Bangma Verpakking. Met jarenlange ervaring als chauffeur en vele kilometers op zijn naam, beschouwt hij het chauffeursvak als zijn roeping. De zelfstandigheid en vrijheid die het vak met zich meebrengt, blijven voor hem nog altijd een genot. Het onregelmatige werkschema dat vaak bij het beroep van chauffeur hoort, was echter een punt waar hij verandering in wilde brengen. Nu hij ouder wordt, merkt hij dat hij op sociaal gebied veel mist van zijn gezin en omgeving. Bij Bangma Verpakking kan hij nu elke dag door het hele land rijden, van lange afstanden tot korte ritjes in de buurt. Hoewel de werkdagen van een chauffeur lang zijn, kan hij nu regelmatig ‘s avonds met zijn gezin mee-eten.

Bij Bangma Verpakking ontmoet ik ontmoet ik allerlei verschillende mensen bij de klanten, dat maakt het erg leuk en afwisselend. concludeert Marc

Marc is altijd al een chauffeur in hart en nieren geweest. Hij heeft wel andere dingen geprobeerd, maar de zelfstandigheid en vrijheid van het chauffeursvak blijven hem trekken. Bovendien ontmoet hij allerlei verschillende mensen bij de klanten, wat erg leuk en afwisselend is. Hij is erg blij met de keuze die hij gemaakt heeft om voor Bangma Verpakking aan de slag te gaan.

Supply Chain Manager Rogier

Ruim drie maanden geleden begon Rogier als Supply Chain Manager bij Bangma Verpakking. Hij is enthousiast over zijn functie, omdat hij zich bezig kan houden met alle aspecten van logistiek. Bij Bangma Verpakking hebben we alle logistieke processen in eigen beheer en zijn we een full service logistieke dienstverlener. Van inslag, uitslag en opslag tot het transport naar de klanten, we hebben alles onder één dak. Dit brede takenpakket maakt zijn werk uitdagend en divers. Het feit dat we de complete logistiek in eigen hand hebben, biedt niet alleen toegevoegde waarde voor onze klanten, maar ook voor Rogier zelf in zijn functie.

Hoe verliepen de eerste maanden van het onboarden?

De eerste maanden zijn soepel verlopen en Rogier kan concluderen dat hij mag samenwerken met een leuke groep collega’s die allemaal betrokken zijn bij het bedrijf. Er heerst veel enthousiasme en er wordt graag meegedacht, zowel op individueel niveau als in het belang van het bedrijf als geheel.

Iedereen heeft de drive om er iets moois van te maken aldus Rogier

Een van de aspecten die Rogier aantrekkelijk vindt aan zijn baan is dat Bangma Verpakking alle facetten van logistiek in huis heeft, van inslag en uitslag tot opslag en intern transport. Het doel is om een geïntegreerd Warehouse Management Systeem (WMS) te implementeren om de groei van het bedrijf te realiseren. Handmatige processen zijn niet langer houdbaar, dus het streven is om Bangma Verpakking toekomstbestendig te maken. Rogier is vastbesloten om dit doel te bereiken en kijkt uit naar de uitdagingen die het met zich meebrengt.

Teamleider logistiek Jan Paul

Met zijn jarenlange ervaring in de logistiek en op de weg bij andere bedrijven, vond Jan Paul bij Bangma Verpakking een nieuwe uitdaging. Als teamleider geeft hij leiding aan de medewerkers in het magazijn en de chauffeurs. Hij is enthousiast over de combinatie van warehousing en logistiek bij ons bedrijf. Het zelf plannen van het transport voor onze klanten is dynamisch en uniek. Hoewel logistiek in essentie altijd neerkomt op het verplaatsen van goederen van punt A naar punt B, betekent dit niet dat er geen uitdagingen zijn. Jan Paul was verrast door de diversiteit van verpakkingen en de verschillende aspecten die daarmee samenhangen. Momenteel worden veel processen nog handmatig uitgevoerd, maar de implementatie van een Warehouse Management Systeem (WMS) zal hier verandering in brengen.

Jan Paul kijkt ernaar uit om onze logistiek efficiënter te maken en de operationele kosten per verplaatsing (OCP) in kaart te brengen. Hij waardeert het kleine team waarmee hij werkt en merkt dat er veel kennis aanwezig is binnen het bedrijf. Hij kan al zijn ervaring inzetten bij Bangma Verpakking en vindt het fijn om voor zijn teamleden te zorgen. Het motto “niet lullen, maar poetsen” past goed bij Jan Paul en zijn collega’s. Samen werken ze hard om de processen op te bouwen, zonder de dynamiek uit het oog te verliezen.

Word jij ook zo enthousiast van deze onboardingsverhalen? Bekijk dan gauw onze openstaande vacatures

Benieuwd naar wat we voor jouw kunnen betekenen op het gebied van een verpakking op maat of wil je inspiratie opdoen voor mooie verpakkingen? Neem dan eens een kijkje bij één van onze klantcases.

 

Tags : , ,

Magazijn Bangma Verpakking