De voordelen van een autolockdoos


Dat de standaard autolockdoos (Fefco 0701) een van de meestgebruikte dozen in de segmenten E-commerce en Retail Food is, verbaast ons niet. Graag vertellen we je wat meer over de voordelen van deze handige verpakking, die ook wel speedbox wordt genoemd.

1.    De autolockdoos is snel opzetbaar

De naam verklapt het eigenlijk al een beetje: een autolockdoos klapt automatisch in elkaar als je ‘m uitvouwt. Je hoeft alleen de bovenkant met tape af te sluiten. Het grote voordeel hiervan? Je zet deze verpakking ongeveer drie keer sneller in elkaar in vergelijking met een standaard kartonnen verpakking. Een versnelling die natuurlijk enorm oploopt als je elke dag een grote hoeveelheid dozen in elkaar zet.

2.    Je hebt minder tape nodig

Doordat je de alleen de bovenkant van de autolockdoos hoeft af te sluiten met tape, bespaar je bovendien op het gebruik van dit materiaal. En ook hiervoor geldt: hoewel de besparing klein lijkt, zal dit bij grote aantallen al snel een grote besparing betekenen.

3.    Sterkere bodem dan een standaarddoos

Door het autolocksysteem bestaat de bodem van de autolockdoos uit een stevige, dubbele laag karton. Dit maakt de doos extra sterk in vergelijking met andere kartonnen dozen en hiermee is deze doossoort geschikt voor het vervoeren van zwaardere producten. Zo kan de standaard autolockdoos, de Fefco 0701, een gewicht tot 15 kilo dragen.

Nog sneller: autolockdoos met zelfklevende sluiting

Als je kiest voor een autolockdoos met een zelfklevende sluiting, maakt dit je verpakkingsproces nog sneller. Niet alleen klapt de onderkant van de doos automatisch in elkaar, maar ook de handeling waarbij je de doos met tape afsluit is niet langer nodig.

Populair in het segment E-commerce: afscheurperforatie en retoursluiting

Veel webshops kiezen voor een autlockdoos met afscheurperforatie en retoursluiting. Hiermee versnellen ze niet alleen het inpakproces, maar ook maken ze hiermee de beleving voor de eindgebruiker zo prettig mogelijk. Door de afscheurperforatie is de doos namelijk eenvoudig te openen, terwijl ook het terugsturen van artikelen een stuk gebruiksvriendelijker wordt.

Voor welke producten is de autolockdoos geschikt?

Autolockdozen zijn leverbaar in vrijwel elke afmeting. De keuze voor het aantal lagen karton is afhankelijk van het gewicht van de producten dat je wilt verpakken. Dit maakt de autolockdoos een veelzijdig inzetbare verpakking.

Kun je autolockdozen bedrukken?

Ja! Met name binnen het segment E-commerce kiezen veel opdrachtgevers voor een bedrukking van de verpakking. Doordat de verpakking een van de weinige fysieke contactmomenten van jouw merk met de eindgebruiker vormt, is het een ideale gelegenheid om je merkbeleving te verhogen. Wil je een autolockdoos laten bedrukken? Bij Bangma Verpakking zijn we gespecialiseerd in dozen bedrukken.

Waar staat Fefco 0701 voor?

Vrijwel alle fabrikanten van golfkarton zijn in Europa aangesloten bij de Fefco. Deze afkorting staat voor Fédération Européenne des Fabricants de Carton Ondule. Deze organisatie houdt zich bezig met het vaststellen van de Europese standaarden voor verpakkingen. Fefco-nummer 0701 verwijst naar de autolockdoos.

Autolockdozen bestellen?

Heb je een vraag over de autolockdoos of wil je meer weten over het laten maken van een product verpakking?  Neem vrijblijvend contact met ons op! We gaan graag aan de slag met het vinden van de perfecte verpakkingsoplossing!

Autolockdoos met automatische bodem