Grammage meten


Grammage; het gewicht van papier uitgedrukt per vierkante meter. Op zichzelf misschien een wat lastiger begrip, maar het is eigenlijk heel simpel. Iedere doos bestaat uit verschillende lagen papier van een andere dikte. De grammage is het gewicht van ieder vel (zonder de lijm). Door verschillende grammages papier te combineren, kunnen we verschillende kwaliteiten en sterktes samenstellen.

Hoe meten we de grammage?

Stel: je hebt een doos en je wilt weten of onze ervaring in de markt kan zorgen voor mooie toevoegingen. Of je hebt een doos gezien en jij wilt dat wij een vergelijkbare maken voor jouw product. Dan beginnen we bij de basis: de grammage. Maar hoe meten we die nou precies?

1. Snijden

Heb je een doos die we mogen gebruiken, dan nemen we hem graag mee naar ons kantoor in Dronten. We gebruiken een cirkelsnijder om een perfecte cirkel uit de doos te snijden.

2. Losmaken

Een doos bestaat uit meerdere lagen papier. De ene laag gegolfd, de ander vlak. Door de lagen van elkaar te halen, kunnen we ieder vel afzonderlijk meten. Dit loshalen van de verschillende lagen is een secuur werkje.

3. Wegen

We wegen ieder vel afzonderlijk om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit. Op basis van de grammage kunnen we je adviseren om voor een andere kwaliteit te gaan. Als ware expert kennen we werkelijk alle aspecten van karton en weten we na het meten van de grammage welk voorstel we je kunnen doen.

Waarom is het belangrijk om de grammage te weten?

Als we jouw nieuwe verpakking mogen maken, dan is het voor ons belangrijk om onder andere te weten welke afmetingen de doos moet hebben, hoeveel gewicht de doos moet kunnen dragen en hoe het transport eruitziet. Aan de hand van die factoren komen wij tot een bepaalde kwaliteit. Als je al een doos hebt, dan nemen we die uiteraard graag mee om zelf de grammage te meten.

Neem contact met ons op

Meer weten over de verschillende grammages of wil je met een van onze experts in gesprek gaan over een mooie product verpakking? Neem contact met ons op via sales@bangma.nl of bel naar 0321 – 312562. We gaan graag met je in gesprek om een mooie doos op maat te realiseren.