AGF-verpakkingen: hoe je het beste verse producten beschermt, verpakt en presenteert!


In de dynamische wereld van de AGF-sector (Aardappelen, Groenten, Fruit) is het verpakken van verse producten een cruciale schakel om de kwaliteit en presentatie van deze kwetsbare goederen te waarborgen. Als een toonaangevende leverancier van AGF-verpakkingen begrijpen wij de eisen van deze sector en bieden wij oplossingen die bescherming, houdbaarheidsoptimalisatie en aantrekkelijke presentatie combineren.

In deze blog duiken we dieper in op speciale AGF-verpakkingen, zoals trays en conische bakjes, en onthullen we de ongeëvenaarde mogelijkheden die ze bieden voor het verpakken van verse producten. Daarnaast zullen we je inzicht geven over andere producten, zoals paprikadeksels, hoeklatten en strapping materiaal (omsnoeringsband), die bijdragen aan een efficiënt verpakkingsproces en veilige opslag en transport.

Conische bakjes: veelzijdig en opvallend

Een veelgebruikt product voor het verpakken van groente, fruit en andere voedingsmiddelen. Herkenbaar aan de schuin weglopende randen naar boven toe. Het bakje neemt toe in diameter naar gelang de hoogte van het bakje. Het bakje is aan de bovenzijde dus breder dan aan de onderzijde.

De voordelen van conisch bakjes voor het verpakken van verse producten:

  • Duurzaam alternatief op plastic verpakkingen
  • Krachtige marketingtool door bedrukking
  • Maatwerk voor verschillende versproducten

Golkartonnen trays voor AGF: veilig, efficiënt en mooi

Golfkartonnen trays spelen een essentiële rol in de AGF-verpakkingsindustrie en zijn een veelgebruikte kartonnen verpakking voor het verpakken, opslaan, beschermen en vervoeren van groente en fruit.

Een opzettray of golfkartonnen tray moet zorgen voor:

  • Veilig transport en opslag
  • Snel verwerkingsproces en levering
  • Aantrekkelijke presentatie

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Neem een kijkje in onze verpakkingsgalerij.

Nog meer producten voor perfecte bescherming, stapeling en opslag

Voor het verpakken van groente en fruit in trays hebben we nog een aantal handige artikelen die van toegevoegde waarde zijn voor het beschermen, stapelen en opslaan van golfkartonnen trays, conische bakjes en andere AGF-dozen. Gebruik bijvoorbeeld paprikadeksels, hoeklatten en strepmateriaal voor extra bescherming tijdens stapeling, opslag en transport.

Paprikadeksels voor bescherming en herkenbaarheid – dit zijn massief of golfkarton deksels in kleuren die matchen met de producten. Denk aan rood, geel of groen voor paprika’s en paars voor aubergines. Het biedt bescherming aan de bovenkant van de tray en helpt tegen het uitzetten van de zijkant. Dit alles om de tray zo stevig mogelijk te kunnen stapelen, vervoeren en het product zo optimaal mogelijk te beschermen.

 Hoeklatten en omsnoeringsband voor stabiele stapeling – voordat de gevulde trays opgeslagen worden of op transport gaan, worden ze gestapeld op een pallet. Vervolgens wordt aan iedere hoek een hoeklat (verticaal) bevestigd en omsnoeringsband (ook wel strepmateriaal, afkomstig van het Engelse ‘strapping’) wordt horizontaal bevestigd op verschillende hoogtes van de gestapelde trays. Hoeklatten en strepmateriaal zorgen zo voor een veilige stapeling en transport van trays.

Kies voor Bangma Verpakking: jouw partner in de AGF-sector

Bij Bangma Verpakking begrijpen we dat veranderingen in de AGF-verpakkingsindustrie constant plaatsvinden. Daarom blijven we voortdurend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends, zodat we jou de meest innovatieve verpakkingsoplossingen kunnen bieden. Het stelt ons in staat om altijd de beste verpakkingsoplossingen te bieden, die telers, kwekers en andere ondernemingen in de AGF, helpen om hun verse producten langdurig vers en aantrekkelijk te houden.

Of het nu gaat om gestandaardiseerde trays of op maat gemaakte verpakkingen, onze belofte is om jouw verse producten zo optimaal mogelijk te verpakken en te beschermen. We bieden snelle leveringen, toegang tot diverse opzetlocaties en een breed scala aan materialen voor jouw specifieke behoeften. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Bangma Verpakking jou kan helpen om te voldoen aan de nieuwste ontwikkelingen en trends in de AGF-verpakkingsindustrie.

0321 312 562sales@bangma.nl

 

Tags : , , , ,

Food-verpakken