Postdoos op maat voor AHV International

Een maatwerk verpakkingsoplossing voor innovatieve, diergezondheidssupplementen.

In de wereld van verpakkingen zijn wij dagelijks bezig met de meest bijzondere dozen en verpakkingsoplossingen voor klanten. Het leuke aan ons werk is dat we zoveel verschillende bedrijven tegenkomen en soms echt een verschil kunnen maken voor een klant die tegen een verpakkingsprobleem aanloopt. Zo kwamen we in contact met AHV International, gespecialiseerd in gezondheidsoplossingen voor dieren. Zij begonnen ooit met het verpakken van hun supplementen in plastic potten. Echter, het besef dat plastic niet langer een duurzame optie was, en in strijd was met hun missie voor een groenere toekomst, leidde tot de behoefte aan een milieuvriendelijkere en functionelere verpakkingsoplossing. 

AHV-postdozen en omdozen-720x480px

De uitdagingen van AHV International

AHV International stond voor een complexe uitdaging met betrekking tot hun verpakkingsproces. Voorheen verstuurden ze hun waardevolle supplementen in plastic potten. Echter, het bedrijf was vastbesloten om afscheid te nemen van plastic, met het oog op duurzaamheid en milieubewustzijn. Hun ambitie was om over te schakelen naar kartonnen verpakkingen en daar kwam Bangma Verpakking om de hoek kijken.

De oplossing van Bangma Verpakking

Bangma Verpakking stapte in om AHV International te helpen. Ons eerste doel was om het juiste verpakkingsformaat te bepalen. We kozen voor een postdoos met 4 punts verlijmde hoeken en plakstrip, waardoor het verpakkingsproces efficiënt en tijdbesparend werd.

Offset Bedrukking – Een slimme keuze

Vervolgens adviseerden we AHV International om te kiezen voor offset bedrukking voor de doos. Dit maakte het mogelijk om de uitgebreide productinformatie (in diverse talen) op de doos te plaatsen, met een loepzuivere bedrukking voor optimale leesbaarheid. Bovendien kon de complete huisstijl van AHV International zo op de doos worden gepresenteerd.

Voordelen van de postdoos op maat

  • Efficiëntie: de postdoos met 4-punts verlijmde hoeken en plakstrip maakt het inpakken en verzenden snel en eenvoudig, wat kostbare tijd bespaart aangezien het inpakproces bij AHV handmatig wordt uitgevoerd. Deze postdoos zorgt ervoor dat het geheel in 2 handelingen gevouwen is;
  • Stevig en sterk: de meeste doosjes leggen een lange reis af naar de eindgebruiker, want de supplementen worden wereldwijd gebruikt bij veebedrijven. Het doosje is dus niet alleen lang onderweg, maar onderhevig aan verschillende weersomstandigheden en divers transport, en moet dus tegen een ‘stootje’ kunnen en tegelijkertijd de waardevolle inhoud goed beschermen.
  • Duidelijke bedrukking: dankzij offset bedrukking is alle productinformatie duidelijk leesbaar in meerdere talen.
  • Branding: de verpakking biedt ruimte voor de volledige branding van AHV International.
  • Kostenbesparing: de nieuwe verpakkingsoplossing is kostenefficiënt, in vergelijking met het vorige gebruik van losse etiketten op kartonnen doosjes.
  • Duurzaam: vanuit AHV was het de wens om over te stappen van plastic potten naar karton, want dat sluit beter aan bij hun duurzame missie. Een kartonnen postdoos afgestemd op het formaat van de producten was dan ook een logische keuze.

Dankzij de succesvolle samenwerking tussen AHV International en Bangma Verpakking werd niet alleen een verpakkingsprobleem opgelost, maar werd ook een efficiënte, gepersonaliseerde oplossing gecreëerd die AHV International helpt om met vertrouwen producten te verzenden en hun positie in de markt te versterken.

Lees nu ook het verhaal in Twinkle.

Wat zegt AHV International over Bangma Verpakking?

“Het meedenken in een oplossing om ons product zo goed mogelijk bij de eindgebruiker te krijgen, dat is waar Bangma Verpakking ons goed bij heeft geholpen. Het persoonlijke contact was prettig en door middel van samples en uittesten kwamen we gezamenlijk tot een perfecte verpakkingsoplossing.”

Aldus Nick Hoekman, Marketing & Brand, van AHV International.

Achtergrondinformatie AHV International

AHV International ontwikkelt diergezondheidsoplossingen die de agrariër in staat moet stellen om de diergezondheid proactief of in een zo vroeg mogelijk stadium aan te pakken. Dit doen zij in nauwe samenwerking met agrariërs en de aanwezige bedrijf- en dierdata. De oplossingen van AHV hebben al duizenden veehouders en dierenartsen geholpen de gezondheid, efficiëntie en prestaties van de dieren te optimaliseren. De supplementen worden wereldwijd gedistribueerd, waarvan het grootste gedeelte gericht is op de melkvee-sector.

Cadeauverpakking Raijmakers Heetmakers

Het verhaal van de Raijmakers Heetmakers cadeauverpakking voor 4 hot sauces

Dompel jezelf onder in het verhaal van Raijmakers Heetmakers’ unieke cadeauverpakking, waar passie en vakmanschap samenkomen in een. Lees alles over de verpakking op maat voor 4 hot sacues van het merk Raijmakers Heetmakers.

Lees meer

Productverpakking op maat voor Wildride Carrier

Hoe Wildride Carrier de perfecte verpakkingsoplossing vond bij Bangma Verpakking

Lees meer
Klantcase Wildride Carrier-1920x1080px

Postdoos op maat voor AHV International

Duurzaamheid en efficiëntie in één verpakking voor AHV

Ontdek hoe Bangma Verpakking AHV International heeft geholpen bij het transformeren van hun verpakkingsproces. Van efficiëntieverbeteringen tot verbluffende branding – lees de volledige klantcase nu!

Lees meer
Postdoos op maat voor AHV International

Case Cameranu verzendverpakkingen

Het verhaal achter de rebranding van Cameranu

Het bedrijf Cameranu heeft haar huisstijl en merk een complete rebranding laten ondergaan. Het logo, de uitingen en ook verpakkingen zijn, figuurlijk,  in een nieuw jasje gestoken. Lees meer over het traject naar de nieuwe verzendverpakkingen die Bangma Verpakking voor Cameranu heeft mogen ontwikkelen.

Lees meer
Cameranu-verzendverpakkingen

Case Wasparfum

Wasparfum verzendverpakking

Voor deze case duiken we in de zalige geuren van Wasparfum. Of eigenlijk hoe onze verzendoplossingen hebben bijgedragen aan het unieke karakter van de producten van Wasparfum.

Lees meer
Case Wasparfum verzenddozen 4

Case Jopen tastekit bierverpakking

Unieke productverpakking voor Jopen Bier

De ultieme uitpakbeleving hebben we gerealiseerd met deze verpakking voor de Jopen bier tastekit. Een knallende en kleurrijke productverpakking met dubbele functie. Nieuwsgierig geworden?    

Lees meer
Jopen-tastekit-totaalset-uitgepakt

Case Johannes Fruitmand

Verpakking op maat voor de Johannes Fruitmand

Bangma Verpakking heeft samen met AGF Holland de fruitmand naar een nieuw niveau getild. De Johannes Fruitmand is een ware eyecatcher in het schap.

Lees meer
Johannes-fruitmand-verpakking-allen-2

Case Flame Away productverpakking

Verpakking op maat voor het Flame Away brandblusmiddel

Voor Flame Away realiseerde Bangma Verpakking een elegante en stevige productverpakking die ervoor zorgt dat het kwetsbare product veilig en beschermd in de verpakking blijft zitten, bijdraagt aan de uitpakervaring en in korte tijd uitgepakt en neergezet kan worden.

Lees meer
Flame Away verpakking op maat

Case Jopenbier

De Ultimate Advent Calendar voor Jopenbier

Lees meer
Case Jopenbier adventskalender

Case Brandt & Levie

Worstpost: brievenbusdoosjes voor worst

Lees meer
Brandt en Levie klein en grote dozen

Benieuwd naar wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Wil jij ook profiteren van een verpakking op maat, net zoals AHV International? Neem dan gerust contact op met Bangma Verpakking. Wij staan klaar om jou te helpen bij het vinden van de perfecte verpakkingsoplossing voor jouw producten. Samen creëren we opvallende verpakkingen die zowel functioneel als esthetisch zijn. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen doen!