Case: AHV International

Een maatwerk verpakkingsoplossing voor innovatieve, diergezondheidssupplementen.

In de wereld van verpakkingen zijn wij dagelijks bezig met de meest bijzondere dozen en verpakkingsoplossingen voor klanten. Het leuke aan ons werk is dat we zoveel verschillende bedrijven tegenkomen en soms echt een verschil kunnen maken voor een klant die tegen een verpakkingsprobleem aanloopt. Zo kwamen we in contact met AHV International, gespecialiseerd in gezondheidsoplossingen voor dieren. Zij begonnen ooit met het verpakken van hun supplementen in plastic potten. Echter, het besef dat plastic niet langer een duurzame optie was, en in strijd was met hun missie voor een groenere toekomst, leidde tot de behoefte aan een milieuvriendelijkere en functionelere verpakkingsoplossing. 

AHV-postdozen en omdozen-720x480px

De uitdagingen van AHV International

AHV International stond voor een complexe uitdaging met betrekking tot hun verpakkingsproces. Voorheen verstuurden ze hun waardevolle supplementen in plastic potten. Echter, het bedrijf was vastbesloten om afscheid te nemen van plastic, met het oog op duurzaamheid en milieubewustzijn. Hun ambitie was om over te schakelen naar kartonnen verpakkingen en daar kwam Bangma Verpakking om de hoek kijken.

De oplossing van Bangma Verpakking

Bangma Verpakking stapte in om AHV International te helpen. Ons eerste doel was om het juiste verpakkingsformaat te bepalen. We kozen voor een postdoos met 4 punts verlijmde hoeken en plakstrip, waardoor het verpakkingsproces efficiënt en tijdbesparend werd.

Offset Bedrukking – Een slimme keuze

Vervolgens adviseerden we AHV International om te kiezen voor offset bedrukking voor de doos. Dit maakte het mogelijk om de uitgebreide productinformatie (in diverse talen) op de doos te plaatsen, met een loepzuivere bedrukking voor optimale leesbaarheid. Bovendien kon de complete huisstijl van AHV International zo op de doos worden gepresenteerd.

Voordelen van de postdoos op maat

  • Efficiëntie: de postdoos met 4-punts verlijmde hoeken en plakstrip maakt het inpakken en verzenden snel en eenvoudig, wat kostbare tijd bespaart aangezien het inpakproces bij AHV handmatig wordt uitgevoerd. Deze postdoos zorgt ervoor dat het geheel in 2 handelingen gevouwen is;
  • Stevig en sterk: de meeste doosjes leggen een lange reis af naar de eindgebruiker, want de supplementen worden wereldwijd gebruikt bij veebedrijven. Het doosje is dus niet alleen lang onderweg, maar onderhevig aan verschillende weersomstandigheden en divers transport, en moet dus tegen een ‘stootje’ kunnen en tegelijkertijd de waardevolle inhoud goed beschermen.
  • Duidelijke bedrukking: dankzij offset bedrukking is alle productinformatie duidelijk leesbaar in meerdere talen.
  • Branding: de verpakking biedt ruimte voor de volledige branding van AHV International.
  • Kostenbesparing: de nieuwe verpakkingsoplossing is kostenefficiënt, in vergelijking met het vorige gebruik van losse etiketten op kartonnen doosjes.
  • Duurzaam: vanuit AHV was het de wens om over te stappen van plastic potten naar karton, want dat sluit beter aan bij hun duurzame missie. Een kartonnen postdoos afgestemd op het formaat van de producten was dan ook een logische keuze.

Dankzij de succesvolle samenwerking tussen AHV International en Bangma Verpakking werd niet alleen een verpakkingsprobleem opgelost, maar werd ook een efficiënte, gepersonaliseerde oplossing gecreëerd die AHV International helpt om met vertrouwen producten te verzenden en hun positie in de markt te versterken.

Lees nu ook het verhaal in Twinkle.

Wat zegt AHV International over Bangma Verpakking?

“Het meedenken in een oplossing om ons product zo goed mogelijk bij de eindgebruiker te krijgen, dat is waar Bangma Verpakking ons goed bij heeft geholpen. Het persoonlijke contact was prettig en door middel van samples en uittesten kwamen we gezamenlijk tot een perfecte verpakkingsoplossing.”

Aldus Nick Hoekman, Marketing & Brand, van AHV International.

Achtergrondinformatie AHV International

AHV International ontwikkelt diergezondheidsoplossingen die de agrariër in staat moet stellen om de diergezondheid proactief of in een zo vroeg mogelijk stadium aan te pakken. Dit doen zij in nauwe samenwerking met agrariërs en de aanwezige bedrijf- en dierdata. De oplossingen van AHV hebben al duizenden veehouders en dierenartsen geholpen de gezondheid, efficiëntie en prestaties van de dieren te optimaliseren. De supplementen worden wereldwijd gedistribueerd, waarvan het grootste gedeelte gericht is op de melkvee-sector.

Case: Looye To Go tomaten

Een smakelijke samenwerking ontluikt: Looye en Bangma Verpakking

Voor het nieuwe merk Looye To Go tomaten is Bangma Verpakking aan de slag gegaan met het realiseren van een chique en stevige kartonnen opzettray waar de tomaten in kleinere verpakkingen kunnen worden vervoerd. Lees meer over smakelijke samenwerking tussen Looye Kwekers en Bangma Verpakking.

Lees meer
Case Looye to go snacktomaten

Case: cadeauverpakking Bokker Bier

Het verhaal achter onze op maat gemaakte bierverpakking voor Bokker Bier

Bangma Verpakking creëert stevige, op maat gemaakte cadeauverpakkingen voor Bokker Bier, een uniek Urker gebrouwen bier met een eigen verhaal.

Lees meer

Case: Raijmakers Heetmakers

Retail food/E-commerce

Ontdek het verhaal achter het realiseren van de unieke cadeauverpakking op maat voor de 4 hete sauzen van het merk Raijmakers Heetmakers. Lees hoe we bij Bangma Verpakking  deze opdracht hebben aangepakt!

Lees meer

Case: Wildride Carrier

E-commerce

Ontdek de kracht van een samenwerking met Bangma Verpakking en welke rol onze mensen hebben gespeeld in de realisatie van een unieke product- én verzendverpakking voor Wildride Carrier.

Lees meer
Klantcase Wildride Carrier-1920x1080px

Case: AHV International

Industrie/E-commerce

Ontdek hoe Bangma Verpakking AHV International heeft geholpen bij het transformeren van hun verpakkingsproces met een postdoos op maat. Van efficiëntieverbeteringen tot verbluffende branding, lees de volledige klantcase nu!

Lees meer
Postdoos op maat voor AHV International

Case: Cameranu

E-commerce

Het bedrijf Cameranu heeft haar huisstijl en merk een complete rebranding laten ondergaan. Het logo, de uitingen en ook verpakkingen hebben we in een nieuw jasje gestoken. Lees meer over het traject naar de nieuwe verzendverpakkingen die Bangma Verpakking voor Cameranu heeft mogen ontwikkelen.

Lees meer
Cameranu-verzendverpakkingen

Case: Wasparfum

E-commerce

Voor deze case duiken we in de zalige geuren van Wasparfum. Of eigenlijk hoe de verzendverpakkingen, die Bangma Verpakking heeft ontworpen, hebben bijgedragen aan het unieke karakter van de producten van Wasparfum.

Lees meer
Case Wasparfum verzenddozen 4

Case: Jopenbier

Retail food

De ultieme uitpakbeleving hebben we gerealiseerd met deze verpakking voor de Jopenbier tastekit. Een knallende en kleurrijke productverpakking met dubbele functie. Nieuwsgierig geworden? Lees er alles over!    

Lees meer
Jopen-tastekit-totaalset-uitgepakt

Case: Johannes

AGF/Retail food

Bangma Verpakking heeft samen met AGF Holland de fruitmand naar een nieuw niveau getild. De Johannes Fruitmand is een ware eyecatcher in het schap. Lees de volledige klantcase nu!

Lees meer
Johannes-fruitmand-verpakking-allen-2

Case: Flame Away

Industrie/E-commerce

Voor Flame Away heeft Bangma Verpakking een elegante en stevige productverpakking gerealiseerd die ervoor zorgt dat het brandblusmiddel veilig en beschermd in de verpakking blijft zitten, bijdraagt aan de uitpakervaring en in korte tijd uitgepakt en neergezet kan worden.

Lees meer
Flame Away verpakking op maat

Case: Jopenbier

Retail food

Voor Jopenbier heeft Bangma Verpakking de ‘Jopen Ultimate Advent Kalender’ gerealiseerd. Een op maat gemaakte verpakking die perfect aansluit bij de branding van dit merk en ontworpen is om de bieren tijdens transport veilig en onbeschadigd te houden. Lees de klantcase nu!

Lees meer
Case Jopenbier adventskalender

Case: Brandt & Levie

Retail food/E-commerce

Bangma Verpakking heeft voor Brandt & Levie bedrukte brievenbusdoosjes ontworpen, waarmee ze hun ambachtelijke worsten efficiënt en stijlvol door heel Nederland kunnen versturen. Deze op maat gemaakte verpakkingen zorgen voor een veilige levering en versterken tegelijkertijd de merkbeleving.

Lees meer
Brandt en Levie klein en grote dozen

Case: JARR Kombucha

Retail food/E-commerce

Voor JARR Kombucha hebben we bij Bangma Verpakking een speciale kartonnen verzendverpakking ontwikkeld die zowel de kombucha beschermt als informatie over het product biedt. Nieuwsgierig geworden? Lees de volledige klantcase nu!

Lees meer
CAase-JARR-Kombucha-verpakkingen

Case: Kwakzalver Sports

E-commerce/Industrie

Voor Kwakzalver Sports hebben we bij Bangma Verpakking een op maat gemaakte giftbox voor hun sportcosmetica ontwikkeld, waarbij we de hoge verwachtingen van de klant hebben overtroffen en een strakke deadline hebben gehaald, net voor de feestdagen. De klant heeft de kwaliteit en het resultaat van de samenwerking geprezen. Lees er alles over!

Lees meer
Case Kwakzalver Sports sleeve verpakking

Case: Looye Kwekers

AGF

Bangma Verpakking heeft Looye Kwekers geholpen met de ontwikkeling van een tray voor hun premiummerken Honingtomaten® en JOYN®, waarbij we nadruk hebben gelegd op leveringsbetrouwbaarheid, stevigheid en uitstraling. Onze samenwerking kenmerkt zich door efficiëntie, snelle communicatie en het snel realiseren van aanpassingen.

Lees meer
Case-Looye-Kwekers-kartonnen-trays

Case: Duvel Moortgat

Retail food

Voor Duvel Moortgat heeft Bangma Verpakking een duurzame en ecologische bierverpakking van FSC-golfkarton gecreëerd. Meer weten? Lees de volledige klantcase!  

Lees meer
Case-Duvel-Moortgat

Case: Quik’s Quality Potatoes

AGF/Retail & Food

Bangma Verpakking heeft voor Quik’s Quality Potatoes opzettrays ontworpen die niet alleen de aardappelen beschermen en laten opvallen in het winkelschap, maar ook voldoen aan hoge eisen qua kwaliteit-prijsverhouding en leveringsbetrouwbaarheid.

Lees meer
Aardappelveld landbouw

Case: Ducky Dons

Industrie

Bangma Verpakking fungeert als totaalleverancier voor Ducky Dons, waarbij we een breed scala aan verpakkingsoplossingen bieden die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Te weten komen wat we allemaal doen? Lees de klantcase!

Lees meer
Case-Ducky-Dons-slapen-2

Benieuwd naar wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Wil jij ook profiteren van een verpakking op maat, net zoals AHV International? Neem dan gerust contact op met Bangma Verpakking. Wij staan klaar om jou te helpen bij het vinden van de perfecte verpakkingsoplossing voor jouw producten. Samen creëren we opvallende verpakkingen die zowel functioneel als esthetisch zijn. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen doen!